Με το βλέμμα στραμμένο στις αλλαγές που θα έρθουν στην παιδεία και συγκεκριμένα στα όσα θα αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το ενδεχόμενο ακόμη και για νέες συγχωνεύσεις τμημάτων να παραμένει ανοιχτό, συνεδριάζουν στα τέλη της εβδομάδας οι πρόεδροι των ΤΕΙ πανελλαδικά, παρόντος και του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαου Ασημόπουλου.


Πιο συγκεκριμένα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος: “Κατατέθηκε η πρόταση της επιτροπής διαλόγου για τη διαμόρφωση του ενιαίου χάρτη εκπαίδευσης στη χώρα . Υπάρχουν εισηγήσεις που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αυτό που αφορά το ίδρυμα περισσότερο, οι προτεινόμενες αλλαγές στη λειτουργία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ” .

Όπως εκτίμησε ο κ. Ασημόπουλος, οι προτάσεις αυτές ίσως φέρουν δραστικές αλλαγές στην τρόπο λειτουργίας της ανώτατης εκπαίδευσης ενώ όπως ανέφερε μάλιστα “θεωρούμε σημαντικό να ακουστεί η άποψη των αρμόδιων φορέων, των διοικήσεων των ιδρυμάτων και των εκπαιδευτικών”.


Όλα αυτά θα συζητηθούν στην έκτακτη σύνοδο Προέδρων ΤΕΙ της χώρας, που θα γίνει Πέμπτη και Παρασκευή προκειμένου να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. “Πολλά από αυτά τα οποία προτείνονται είναι προς τη θετική κατεύθυνση, πολλά χρειάζονται μια δεύτερη ματιά. Πρέπει να γίνει αλλαγές μετά από γόνιμο διάλογο, στον οποίο δεν συμμετείχαμε στον βαθμό που επιθυμούσαμε”.


Οι αλλαγές στην παιδεία θα έρθουν με τη μορφή πολυνομοσχεδίου, το οποίο σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή και μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ψηφιστεί και προχωρήσει. Οι αλλαγές στις οποίες έχουν ενστάσεις οι πρόεδρο των ΤΕΙ αφορούν, όπως τόνισε ο κ. Ασημόπουλος: την ενσωμάτωση τμημάτων ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά τμήματα  , την μετεξέλιξή τους σε πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών ή ακόμη και αν κάποια τμήματα θα χρειαστεί να αλλάξουν γνωστικό αντικείμενο ή θα συγχωνευθούν. Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έζησε παρόμοια ‘”σκηνικά” και παλαιότερα, με το σχέδιο “Αθηνά”, το οποίο επέφερε αλλαγές στον χάρτη ης τεχνολογικής εκπαίδευσης στην περιοχή.


Πρόκειται, ωστόσο, για δραστικές αλλαγές που θα έρθουν συνολικά στην παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης . Ένα ακόμη θέμα που θα συζητηθεί σε επίπεδο τεχνολογικής εκπαίδευσης και όχι μόνο, σύμφωνα με τον κ. Ασημόπουλο, είναι οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης της παιδείας. Από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους δεν επαρκούν τα κονδύλια για να λειτουργήσουμε ικανοποιητικά”, κατέληξε.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών από το ‘’ Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί ‘’

  «Το Kέλετρον Αγάπη για το Παιδί» για μια ακόμα χρονιά, μας…

Τα παιδιά του Εθελοντικού Οργανισμού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» άρχισαν να ετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά

«Κουρευόμαστε και ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το σχολείο!»

Πρόσκληση από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Πρόσκληση από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης

  Τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς υποδέχθηκε ο Δήμαρχος…

Συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού, Πουταχίδου Όλγας, με τους εργαζόμενους της ΔΟΥ Κοζάνης

Συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού, Πουταχίδου Όλγας, με τους εργαζόμενους της…

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α΄) Τάξη του Σχολικού Έτους 2024-2025

Ανακοίνωση από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού

Μήνυμα για την 5η Ιουνίου του προέδρου του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Για τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα για το ενεργειακό λεκανοπέδιο, ο αγώνας…