Η Διεύθυνση, οι Καθηγητές και η Διοίκηση του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς με τη λήξη τη σχολικής χρονιάς 2015-2016 δράττονται της ευκαιρίας ενός μικρού απολογισμό της χρονιάς που έφυγε.

Η σοβαρή πρόταση μουσικής εκπαίδευσης την οποία προσέφερε το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς την τελευταία χρονιά ως συνέχεια των δύο προηγούμενων ετών, έχει να επιδείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα ως προς την εκπαίδευση των παιδιών-μαθητών μας.

Το πολύπλευρο και πολυδιάστατο παιδαγωγικό έργο έδωσε φέτος μια χρονιά άκρως δημιουργική, από παιδαγωγική και καλλιτεχνική άποψη. Οι δύο προηγούμενες χρονιές που αποτέλεσαν σπουδαία παρακαταθήκη για εμάς, μας έδωσε το έναυσμα να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε νέους και εναλλακτικούς τρόπους σπουδών. Μαθήματα, συναυλίες, προσεγμένοι κύκλοι σπουδών βασισμένοι στους εκάστοτε σπουδαστές του Ωδείου αλλά και εκδηλώσεις έξω από τα συνηθισμένα, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες στη χρονιά που μας πέρασε.

Το τμήμα της προπαιδείας εδραιώθηκε και προσέφερε μια διαφορετικού τύπου εκπαίδευση στους μικρούς μαθητές του. Μέσα από το μουσικό παιχνίδι κατόρθωσαν στη διάρκεια της χρονιάς να κάνουν κτήμα τους μουσικές γνώσεις τις οποίες τελικά κατάφεραν να συστηματοποιήσουν και να τις μετατρέψουν σε μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές της κιθάρας και του πιάνου προχωρώντας στη διαδικασία της μάθησης είχαν μετά από 3 έτη σπουδών να επιδείξουν μια σημαντική και αξιόλογη πρόοδο. Μέσω των συναυλιών που διοργανώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και κατά το τέλος της σχολικής περιόδου, οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις δεξιότητές τους σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.

Για πρώτη φορά φέτος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός κύκλου σπουδών το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς διοργάνωσε πτυχιακές εξετάσεις ανωτέρων θεωρητικών που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Ωδείου και ήταν εγκεκριμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι πρώτοι πτυχιούχοι μαθητές του Ωδείου, που ευχόμαστε ολόψυχα να αποτελέσουν παράδειγμα νέων σπουδαστών, είναι πια γεγονός.

Η Μάγδα Πλιάτσικα και ο Ηλίας Τζήμας απέκτησαν πτυχίο ειδικού αρμονίας με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

Σύσσωμο το επιτελείο του Ωδείου συγχαίρει και εύχεται στους μαθητές του καλή σταδιοδρομία και καλή συνέχεια στις μουσικές τους σπουδές.

Με στόχο μια πιο εκπαιδευτική και ακόμα πιο πλούσια καλλιτεχνικά χρονιά οι καθηγητές και η διοίκηση του Ωδείου σας ευχαριστούν για την εμπιστοσύνη απέναντι στο πρόσωπό τους και σας εύχονται ολόψυχα καλό καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…