Η Διεύθυνση, οι Καθηγητές και η Διοίκηση του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς με τη λήξη τη σχολικής χρονιάς 2015-2016 δράττονται της ευκαιρίας ενός μικρού απολογισμό της χρονιάς που έφυγε.

Η σοβαρή πρόταση μουσικής εκπαίδευσης την οποία προσέφερε το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς την τελευταία χρονιά ως συνέχεια των δύο προηγούμενων ετών, έχει να επιδείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα ως προς την εκπαίδευση των παιδιών-μαθητών μας.

Το πολύπλευρο και πολυδιάστατο παιδαγωγικό έργο έδωσε φέτος μια χρονιά άκρως δημιουργική, από παιδαγωγική και καλλιτεχνική άποψη. Οι δύο προηγούμενες χρονιές που αποτέλεσαν σπουδαία παρακαταθήκη για εμάς, μας έδωσε το έναυσμα να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε νέους και εναλλακτικούς τρόπους σπουδών. Μαθήματα, συναυλίες, προσεγμένοι κύκλοι σπουδών βασισμένοι στους εκάστοτε σπουδαστές του Ωδείου αλλά και εκδηλώσεις έξω από τα συνηθισμένα, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες στη χρονιά που μας πέρασε.

Το τμήμα της προπαιδείας εδραιώθηκε και προσέφερε μια διαφορετικού τύπου εκπαίδευση στους μικρούς μαθητές του. Μέσα από το μουσικό παιχνίδι κατόρθωσαν στη διάρκεια της χρονιάς να κάνουν κτήμα τους μουσικές γνώσεις τις οποίες τελικά κατάφεραν να συστηματοποιήσουν και να τις μετατρέψουν σε μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές της κιθάρας και του πιάνου προχωρώντας στη διαδικασία της μάθησης είχαν μετά από 3 έτη σπουδών να επιδείξουν μια σημαντική και αξιόλογη πρόοδο. Μέσω των συναυλιών που διοργανώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και κατά το τέλος της σχολικής περιόδου, οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις δεξιότητές τους σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.

Για πρώτη φορά φέτος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός κύκλου σπουδών το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς διοργάνωσε πτυχιακές εξετάσεις ανωτέρων θεωρητικών που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Ωδείου και ήταν εγκεκριμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι πρώτοι πτυχιούχοι μαθητές του Ωδείου, που ευχόμαστε ολόψυχα να αποτελέσουν παράδειγμα νέων σπουδαστών, είναι πια γεγονός.

Η Μάγδα Πλιάτσικα και ο Ηλίας Τζήμας απέκτησαν πτυχίο ειδικού αρμονίας με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

Σύσσωμο το επιτελείο του Ωδείου συγχαίρει και εύχεται στους μαθητές του καλή σταδιοδρομία και καλή συνέχεια στις μουσικές τους σπουδές.

Με στόχο μια πιο εκπαιδευτική και ακόμα πιο πλούσια καλλιτεχνικά χρονιά οι καθηγητές και η διοίκηση του Ωδείου σας ευχαριστούν για την εμπιστοσύνη απέναντι στο πρόσωπό τους και σας εύχονται ολόψυχα καλό καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Διαδικτυακή διάσκεψη με θέμα “Ψωμί και Αρτοποιήματα Δυτικής Μακεδονίας”

Διαδικτυακή διάσκεψη με θέμα “Ψωμί και Αρτοποιήματα Δυτικής Μακεδονίας”

ΤΕΒΑ: Ολοκληρώθηκε η 3η διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής του Δήμου Κοζάνης

ΤΕΒΑ: Ολοκληρώθηκε η 3η διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής του Δήμου…

Απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας προς το Δ.Τ. της Π.Φ.Π.Ο

  Απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας προς το Δ.Τ. της Π.Φ.Π.Ο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Γούνας Hong Kong 2024

Kαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Οκτωβρίου

Λαμπάδες στολισμένες με αγάπη

Το ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και το ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ έχουν έτοιμες ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ, για να τις…

Η γυναίκα που έκοψε τον λαιμό του εραστή της σε δημόσια θέα, επειδή την ατίμασε. Τη χαρακτήρισε «γουρούνι» και αρνήθηκε να την παντρευτεί. Πώς κατάφερε να αθωωθεί

  Η γυναίκα που έκοψε τον λαιμό του εραστή της σε δημόσια…

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στα Γρεβενά για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στα Γρεβενά για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γεύμα για τους αθλητικούς Συλλόγους από το Φυσιολατρικό Σύλλογο Μεσοποταμίας

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μεσοποταμίας φιλοξένησε στο χώρο του Δάσους τους αθλητικούς Συλλόγους…

Παράταση προθεσμίας καταβολής μισθώματος για βοσκήσιμες γαίες έτους 2016

Σύμφωνα με το αρ.πρωτ. 1032/70098/28-06-2017 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων…

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 19 – Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024)

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου