Την προσεχή Παρασκευή ( 19/8 ) υπογράφεται μεταξύ του αναδόχου και της Περιφέρειας, η σύμβαση για την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε σχετικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρόσκληση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, αφού ένα όνειρο χρόνων για την πανεπιστημιακή κοινότητα της περιοχής λαμβάνει “σάρκα και οστά”.
Ανάδοχος του έργου της Νέας Πανεπιστημιούπολης Κοζάνης είναι η κοινοπραξία Κ/Ξ ΤΕ.ΝΑ. ΑΤΕΒΕ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το κόστος του υπολογίστηκε αρχικά σε 48.600.592,00 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 19 και πλέον εκ. ευρώ. Υπεύθυνη για την εκτέλεση του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η διάρκεια της υλοποίησης είναι 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Να σημειωθεί πως ο ανάδοχος είναι κοινοπραξία που αποτελείται από τοπικές μεταξύ άλλων επιχειρήσεις . Να τονιστεί πως το έργο θα κατασκευαστεί στους 36 μήνες από σήμερα και θα παραληφθεί 12 μήνες μετά, δηλαδή το καλοκαίρι του 2020.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η Πανεπιστημιούπολη θα κατασκευαστεί στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης (στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας). Θα κατασκευασθούν εργασίες που αφορούν:

1. Εξωτερικό οδικό δίκτυο.
2. Εσωτερικό οδικό δίκτυο.
3. Δίκτυο ύδρευσης.
Για την τροφοδοσία με νερό ύδρευσης του Κτιρίου Διοίκησης και του Κτιριακού Συγκροτήματος Σχολών.
4. Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων.
Για την παραλαβή και διοχέτευση των λυμάτων των προς κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων.
5. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
6. Κτιριακές εγκαταστάσεις Πανεπιστημιούπολης.

Περιλαμβάνει την κατασκευή δύο βασικών κτιριακών συγκροτημάτων: Του συγκροτήματος της Διοίκησης, και του συγκροτήματος της Εκπαίδευσης.
1) Το κτίριο Διοίκησης αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα πάνω από το έδαφος και ένα επίπεδο υπογείου. Η συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 5.376,98 m². Η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 2.187,85 m².

2) Το κτιριακό συγκρότημα εκπαίδευσης αποτελείται από ένα κτίριο υποδοχής και γραφείων και δύο όμοια κτίρια με χώρους εργαστηρίων και διδασκαλίας. Το κτίριο υποδοχής και γραφείων έχει συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 3.171,23 m² ενώ η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 711,27 m².

2.2. Τα κτίρια εργαστηρίων και διδασκαλίας:
Τα κτίρια αυτά αποτελούνται από δύο επίπεδα και είναι όμοια μεταξύ τους. Καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης με τα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας. Η συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 8.024,22 m². Η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 4 252,01 m².

2.3. Υπόγειοι χώροι του συγκροτήματος: Και τα τρία επί μέρους κτίρια του συγκροτήματος φέρουν υπόγειους χώρους, όπου χωροθετούνται οι χώροι Η/Μ του συγκροτήματος, οι βοηθητικοί χώροι αυτού, καθώς και οι χώροι υγιεινής, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες εξυπηρέτησης των χρηστών των χώρων. Συνολικό μικτό εμβαδόν κτιρίων: 16.572,43 m². Συνολικό εμβαδόν υπογείων: 7.151,13 m².

Συνολικά στο συγκρότημα που αφορά το χώρο διδασκαλίας θα υπάρχουν: 15 αίθουσες διδασκαλίας, 13 αίθουσες εργαστηρίων, 2 αίθουσες εργαστηρίων υπολογιστών, 2 αμφιθέατρα διδασκαλίας, 3 αίθουσες σεμιναρίων.
Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…