Καμία παράταση δεν θα δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, πέραν της 30ης Ιουνίου, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον “Αντ1” σημείωσε ότι, η καταβολή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι ενιαία, “όσο πιο νωρίς γίνουν οι δηλώσεις, τόσο περισσότερες θα είναι οι δόσεις”, είπε σχετικά.

“Και λίγα είπατε”, σχολίασε για τα φορολογικά βάρη τα οποία έχουν να “σηκώσουν” οι φορολογούμενοι και χαρακτήρισε “αναγκαία την πολιτική που ακολουθείται. “Δεν είμαστε ευτυχείς με αυτά τα μέτρα, είναι μια πολιτική αναγκαιότητα, η οποία δεν έχει εναλλακτική”, είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρουμε νομοσχέδια, που θα λύνουν προβλήματα των πολιτών, είπε ο Τ. Αλεξιάδης. Η επιδότηση πετρελαίου, είναι θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, απάντησε ερωτηθείς για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα.

Αναφορικά με την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, είπε ότι την περασμένη Δευτέρα, κατατέθηκαν στοιχεία για το πόσα παραπάνω ήταν τα έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και προανήγγειλε νέες διατάξεις, που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που έρχεται, για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της φοροδιαφυγής και της πάταξης του λαθρεμπορίου, τόνισε ότι, γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να μην αυξάνονται οι φόροι σε καπνικά προϊόντα και εστίαση. “Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, μέσα σε έναν σχεδιασμό που μας επιτρέπει τώρα να πάρουμε τη δόση. Για τη φοροδιαφυγή υπάρχουν αποτελέσματα, τα οποία έχουν καταγραφεί κι αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των εσόδων”,  σημείωσε.

Η σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο και τα τέλη κυκλοφορίας

Άμεσα θα έρθει το νομοσχέδιο με το οποίο θα χτίζεται το αφορολόγητο με τις αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας ότι, η εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου θα είναι άμεση και δεν θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

Αναφορικά με τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, διέψευσε σενάρια που κάνουν λόγο για αύξηση στην τιμή της βενζίνης, τονίζοντας ότι, ” η κυβέρνηση δεν έχει πάρει απόφαση για αύξηση της βενζίνης, ξεκαθαρίζοντας ότι, “το 2015 έγινε μια σωστή παρέμβαση με σωστή κατανομή των τελών κυκλοφορίας, το 2016 φέραμε τη διάταξη με την οποία μπορούν οι πολίτες να πάρουν αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί. Για το 2017 εξετάζονται διάφορες προτάσεις, με λύση η οποία θα είναι αποτελεσματική, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα”.

“Θα πρέπει να ελαφρυνθεί συνολικά ο κόσμος” τόνισε.

“Ήταν πολιτική μας επιλογή να ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο και αναγκαιότητα να λάβουμε αυτά τα μέτρα”, επανέλαβε ο Υπουργός και προέτρεψε τους πολίτες να δηλώσουν τον έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό τους.

Τα ειδοποιητήρια και οι κατασχέσεις

“Πρέπει οι πολίτες να δηλώσουν τον έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό. Διαφορετικά, η εφορία θα κάνει κατασχέσεις, ακόμα κι αν χρωστά ο συνδικαιούχος” τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε ότι, “δεν υπήρχε και δεν υπάρχει προστασία για χρέη στο Δημόσιο. Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για να πάνε οι πολίτες να προστατέψουν την κατοικία τους ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους”.

“Στείλαμε ειδοποιήσεις για τα χρέη στην εφορία”, είπε σχετικά με τα κατασχετήρια και προέτρεψε τους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Να πάει ο κόσμος στις εφορίες και να ρυθμίσει ή να εξοφλήσει τα χρέη του, υπάρχουν διαδικασίες”, υπογράμμισε.

“Αν η κυβέρνηση δεν είχε πάρει αυτά τα μέτρα, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των πολιτών;”, διερωτήθηκε και επανάλαβε ότι, “ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε συμφωνίες και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα προς όφελος της κοινωνίας”.

“Αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής, υπάρχουν διαδικασίες για την προστασία του πολίτη. Δεν πάμε να πάρουμε το σπίτι κανενός, τόνισε τέλος.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αντιληφθεί τη ζήτηση για LNG

Τον κυρίαρχο ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)…

«Μεγάλη Παραίτηση»: Αφήνουν δουλειές οι Έλληνες;

Table of Contents Hide Ειδική περίπτωση οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα,…

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;

«Ξεθωριάζει» το πολυαναμενόμενο “Δώρο Πάσχα” – Τι θα κρίνει την καταβολή του τον Απρίλιο

«Ξεθωριάζει» η προοπτική για το “Δώρο Πάσχα” τον Απρίλιο σε ευάλωτα νοικοκυριά,…

Γιγάντια συμφωνία παροχής Φ.Α από Ρωσία σε Κίνα-Ανάσα Μόσχας στην Ουκρανία

Γιγάντια συμφωνία παροχής Φ.Α από Ρωσία σε Κίνα-Ανάσα Μόσχας στην Ουκρανία

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης