Άνοιξε η πλατφόρμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5

Στη διάθεση του κοινού τέθηκε από σήμερα Τρίτη η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό ύψος της οποίας προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ.

Στη διάθεση του κοινού τέθηκε από σήμερα Τρίτη η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό ύψος της οποίας προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ. Η συνολική κρατική στήριξη προς τις επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο τήρησε το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχε θέσει βάσει του προγραμματισμού του, δίνοντας την πλατφόρμα στη διάθεση των ενδιαφερόμενων από σήμερα.

Όπως αναφέρει το Money Review, οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων ορίζονται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΓΔΟΥ 1/4-1-2021), η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 7/Β/4-1-2021), σχετικά με τη «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020».

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και τις 30 Ιουνίου του 2021.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα.

Πηγή: Money Review

You May Also Like

«Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της «μετάλλαξης Μποτσουάνα» – Ισχυρή πτώση και στην Αθήνα

«Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της «μετάλλαξης Μποτσουάνα» – Ισχυρή πτώση και…

Αυξήσεις 450% γράφει η τιμή του φυσικού αέριου

Αυξήσεις 450% γράφει η τιμή του φυσικού αέριου

ΣΒΕ – ΔΕΘ: Καμπανάκι για αύξηση των περιφερειακών ανισοτήτων – Πρωταθλήτρια η Δ. Μακεδονία

-16% για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας

Η οικονομική κρίση «αναστέλλει» τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων

Δραματικές διαστάσεις έχουν πάρει πλέον τα λουκέτα επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά αποδεικνύοντας…

Ενεργειακή “χρεοκοπία” Πακιστάν: Κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις καθώς αδυνατεί να αγοράσει

Ενεργειακή “χρεοκοπία” Πακιστάν: Κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις καθώς αδυνατεί να αγοράσει

ΟΕΕ: Να μετατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

ΟΕΕ: Να μετατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης νέων γονιών

Έως και 3.500 ευρώ το επίδομα γέννας