Άρση μέτρων: Ελεύθερη η κυκλοφορία από 28 Ιουνίου

 

 

Πολύ ικανοποιητική είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας όπως τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση.

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας είναι σαφής και ιδιαίτερα ευχάριστη. Ο μέσος κυλιόμενος των τελευταίων επτά ημερών μειώθηκε ακόμα παραπάνω, κατά 35% περίπου αυτή την εβδομάδα και έτσι, σήμερα πια καταγράφονται κατά μέσο όρο λιγότερα από 400 νέα κρούσματα την ημέρα.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά στα 32 έτη. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αυξημένη κινητικότητα των νέων μας, που μόλις πρόσφατα άρχισαν να εμβολιάζονται και άρχισαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Έτσι, βλέπουμε σε κάποιες τουριστικές περιοχές να εμφανίζεται μία διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων μόλις στα 21, 22 ή και 24 έτη. Ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται σε δομές υγείας έχει μειωθεί στις 31.000 τεστ ανά μέρα, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας στο 1,3%. Μάλιστα, στους στοχευμένους ελέγχους που διενεργούνται από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε περιοχές που απασχολούν, η θετικότητα είναι κάτω από 1%.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο προσυμπτωματικός έλεγχος μέσω των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Όλοι μας έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι τα selftests έχουν συμβάλλει σημαντικά, σε συνδυασμό με το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, στον έλεγχο του τρίτου κύματος. Ας σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα περισσότερα από 22 εκατομμύρια τεστ.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα μας μειώθηκε στους 4.100 ασθενείς και οι περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας είναι είτε πράσινες είτε κίτρινες. Απασχολούν, όμως, κάποιες περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στις οποίες αναφερθήκαμε και σε προηγούμενη ενημέρωση.

Στις περιοχές αυτές υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, ενόψει της αυξημένης κινητικότητας του πληθυσμού λόγω των επερχόμενων καλοκαιρινών διακοπών, καθώς επίσης και διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα, που θα οδηγήσει σε ένα ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων λόγω κορονοϊού στα Νοσοκομεία μας ασθενών ανέρχεται σε 1.000, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου σε όλη τη χώρα μειώθηκε σε 58 ασθενείς ανά ημέρα.

Ο εμβολιασμός σημαντικού ποσοστού των συνανθρώπων μας μεγάλης ηλικίας, έχει σαν αποτέλεσμα σήμερα 1 στους 3 νοσηλευόμενους να αφορά σε νεότερους συνανθρώπους μας, ηλικίας 25-55 ετών.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η πανδημία αλλάζει σιγά σιγά πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως σε άτομα νεότερης ηλικίας που παραμένουν στο σπίτι, έναντι των νοσηλευόμενων συμπολιτών μεγαλύτερης ηλικίας που είχαμε τους προηγούμενους μήνες.

Ο αριθμός των νέων ασθενών που χρήζουν διασωλήνωσης μειώνεται καθημερινά, καθώς και ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού.

Οι προβλέψεις που βασίζονται στο Rt, που σήμερα είναι στο 0,81 στην επικράτεια, είναι ευοίωνες, με περίπου 40 νέες διασωληνώσεις συνολικά και λιγότερους από 10 θανάτους την ημέρα κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Αναφορικά με τους θανάτους, βλέπουμε μία σημαντική μείωση στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 75 ετών, ενώ ακόμα δεν έχουν μειωθεί ικανοποιητικά οι απώλειες συνανθρώπων μας ηλικίας 65-74 ετών.

Έμφαση δίνεται, λοιπόν, και πάλι στην πρόσκληση όλων των συνανθρώπων μας ηλικίας άνω των 50 ετών να προσέλθουν να εμβολιαστούν άμεσα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πια, ότι σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου να νοσήσει κάποιος βαριά ή ακόμα και να χάσει την ζωή του από κορονοϊό, είναι η μεγάλη ηλικία.

Είναι κρίμα σήμερα, έξι μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού στην χώρα μας και μετά από δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο, να βλέπουμε ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας να κινδυνεύουν.

Καθώς βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα και αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα και ιδιαίτερα απελευθερώνονται δραστηριότητες που δεν αφήνουν επιδημιολογικό αποτύπωμα. Δηλαδή, δεν επιβαρύνουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Παράλληλα, με την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος ξεκίνησαν και οι εισηγήσεις μας αναφορά με την διαφοροποίηση των πλήρως εμβολιασμένων συνανθρώπων μας.

Έτσι, για παράδειγμα σήμερα αποδεχθήκαμε την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζόμενων από την υποχρέωση του εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συζήτησε σήμερα επί μακρόν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτών των τελευταίων ημερών σε όλη την χώρα, σαφώς δυσκολεύει την χρήση μάσκας. Η Επιτροπή μας εξέτασε τα επιδημιολογική δεδομένα της επικράτειας, το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ενώ συνυπολόγισε και την κυκλοφορία των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, στα οποία θα αναφερθεί στην συνέχεια ο Καθηγητής κύριος Μαγιορκίνης.

Η Επιτροπή μας εισηγήθηκε την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Συνεπώς εισηγούμαστε την μη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αποκλειστικά και μόνο εκεί όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.

Η Επιτροπή μας πιστεύει ότι η χρήση της μάσκας αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο ατομικής προστασίας μας έναντι του κορονοϊού. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες. Η κοινή λογική και η εμπειρία τόσων μηνών, μας έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα με ασφάλεια, αλλά και σε ποιες συνθήκες η χρήσης της μάσκας παραμένει απαραίτητη.

Συμπερασματικά, λοιπόν, η επιδημιολογική εικόνα συνολικά είναι πολύ ικανοποιητική. Προχωράμε κάνοντας σχέδια για το καλοκαίρι, συμμετέχοντας σε περισσότερες δραστηριότητες, με στόχο να ξεκουραστούμε από αυτόν τον δύσκολο χειμώνα που όλοι βιώσαμε.

Όσο, όμως, ακόμα ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας και η πανδημία δεν έχει τελειώσει δεν μπορούμε να ξενοιάσουμε. Ο κατά το δυνατόν άμεσος εμβολιασμός όλων των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας επείγει και θα συμβάλλει όχι μόνο στην ατομική προστασία του καθενός μας, αλλά και στη δημιουργία της απαραίτητης ασπίδας προστασίας έναντι της διασποράς του ιού και των επικίνδυνων μεταλλαγμένων στελεχών.

Είναι σαφές ότι όσο κυκλοφορεί ο ιός, αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας νέων μεταλλάξεων. Στόχος, λοιπόν, όλων μας, είναι να αποφύγουμε να νοσήσουμε προσερχόμενοι για εμβολιασμό και τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Συνεχίζει να συρρικνώνεται ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια, το ίδιο και η πίεση στο σύστημα Υγείας, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 180 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 3,9 εκατομμύρια θάνατοι με τη νόσο COVID-19 σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων υποχωρεί πάλι και αυτή την εβδομάδα κατά 5%, σε περίπου 360.000 ανά ημέρα, και ο ρυθμός των θανάτων υποχωρεί επίσης, σε περίπου 9.000 ανά ημέρα.

Η επιδημία, ωστόσο, στην Ευρώπη, την τελευταία εβδομάδα δείχνει συνολικά σταθεροποίηση στις διαγνώσεις και 7% μείωση στους θανάτους μεσοσταθμικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει στο επίπεδο των 40.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο ρυθμός των θανάτων μειώθηκε σε περίπου 800 ανά ημέρα.

Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 33 έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Ωστόσο, σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία και η Ρωσία.

Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να συρρικνώνεται. Το ίδιο και η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 17% επί του συνόλου των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο υποχωρεί σε λιγότερες από 70 ανά μέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μικρότερο της μονάδας.

Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα συρρικνώθηκε περαιτέρω, καθότι καταγράφηκαν 40% λιγότερες διαγνώσεις από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρώντας σε λιγότερες από 400-500 διαγνώσεις ανά ημέρα μεσοσταθμικά, καθώς και ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγουν με τη νόσο μειώθηκε κατά 9%, σε περίπου 18 ανά ημέρα.

Σχετικά με την παρέμβαση δημόσιας υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά selftests, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 31 εκατομμύρια συσκευές selftest σε περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

Σχεδόν 23 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι χθες το βράδυ, ήταν σχεδόν 35.000.

Θα ήθελα να σταθώ λιγάκι στην έλευση του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα, το οποίο έχει σχετιστεί πλέον σε αρκετές χώρες με αύξηση του αριθμού κρουσμάτων COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος Δέλτα συνδέθηκε αρχικά με την εκρηκτική αύξηση της επιδημίας στην Ινδία και στη συνέχεια συνδέθηκε με την επιδημική αύξηση στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός των τελευταίων 2-3 εβδομάδων, την αύξηση των κρουσμάτων στην Πορτογαλία τις τελευταίες 10 ημέρες, αλλά και με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ από τον Απρίλιο.

Οι λοιμώξεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο μη εμβολιασμένους και κυρίως νέους που έχουν πιο έντονες κοινωνικές δραστηριότητες. Το στέλεχος φαίνεται να έχει αυξημένη διεισδυτικότητα ως αποτέλεσμα αυξημένης μεταδοτικότητας, αλλά και διαφυγής από ανοσολογική απόκριση στα παλαιότερα στελέχη.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του μεταλλαγμένου στελέχους είναι ότι σε αντίθεση με τα στελέχη Alpha, Beta και Gamma όσον αφορά τις μεταλλάξεις που φέρει, δεν έχει σημαντική αλληλοεπικάλυψη με τα υπόλοιπα variants of concern.

Δεν φέρει ούτε τη μετάλλαξη N501Υ, ούτε τη μετάλλαξη E484Κ. Αυτό δείχνει ότι ο ιός στο στέλεχος Δέλτα βρήκε μια εναλλακτική οδό εξέλιξης, μια οδό που δεν έχει ακολουθηθεί από τα άλλα variants of concern και δείχνει έτσι το εξελικτικό τοπίο στο οποίο μπορεί να κινηθεί ότι είναι αρκετά ευρύ.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του στελέχους Δέλτα θα επιτευχθεί μέσω αύξησης της πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης.

Θα πρέπει λοιπόν να επισπεύσουμε το ραντεβού μας με το εμβόλιο και να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής προστασίας.

Ευχαριστώ πολύ και θα είμαι διαθέσιμος στο τέλος για ερωτήσεις.

Σε  νέες ανακοινώσεις προέβη σχετικά με την άρση των μέτρων ο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την τακτική ενημέρωση για πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται, όπως δείχνουν και οι σχετικοί, δείκτες ενώ και ο εμβολιασμός προχωρά. Γεγονός που δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσουμε στην περαιτέρω άρση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Σε συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

Αναφορικά με το αίτημα για την αναστολή υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν σημειώνεται συνάθροιση ή συγχρωτισμός, τα μέλη της Επιτροπής, όπως ανέφεραν οι Καθηγητές μας, ομόφωνα εισηγήθηκαν θετικά και η Κυβέρνηση αποφάσισε τα εξής:

Τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις και

Τη δυνατότητα κυκλοφορίας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα, εφόσον δεν υπάρχουν συγχρωτισμοί και συνωστισμοί.

Το παραπάνω μέτρο ισχύει από την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 05:00 το πρωί.

Τα ακόλουθα μέτρα που θα σας ανακοινώσω θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 05:00 το πρωί. Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου:

Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας, του curfew.

Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας selftest σε χώρους εργασίας, αλλά και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων.

Επίσης αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση, με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, από 6 άτομα που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με την λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά με την λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ, ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Αναφορικά με αιτήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, στην Β κατηγορία, δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, Α κατηγορία, δύνανται επίσης να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό.

Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους σε κατάλληλες θέσεις, αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων ισχύουν για το λιανεμπόριο. Ένα άτομο ανά 16 τετραγωνικά για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτικά μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον παρατηρούνται ουρές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερά πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα και στα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό. Όμως υπάρχουν τέσσερις περιοχές που μας δημιουργούν έναν μικρό προβληματισμό.

Παρατηρούμε σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων, επαναλαμβάνω, μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές, την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν.

Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της «κίτρινης» Πάρου, της «πορτοκαλί» Κω, της «κίτρινης» Ρόδου και της «πράσινης» Ικαρίας, να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί έτσι η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας.

Η καθημερινότητά μας αλλάζει και αλλάζει δραματικά προς το καλύτερο, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες σταματούν να ισχύουν μέτρα που για μήνες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της.

Όσο, όμως, και αν αδημονούμε για τη νέα μας κανονικότητα, όσο και αν θέλουμε να αφήσουμε την πανδημία πίσω μας παντελώς, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η στιγμή.

Και ότι για όσο η πανδημία συνεχίζεται, παραμένουμε προσεκτικοί και εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα. Σας ευχαριστώ.

You May Also Like

Δημοτική Αστυνομία: Βγήκε ο διαγωνισμός στο ΑΣΕΠ (κατανομή)

Table of Contents Hide Τι ζητείταιΚριτήριαΠοια πτυχία-απολυτήρια συμμετέχουνΔείτε ΕΔΩ αναλυτικά την κατανομή…

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Φορώντας μια μαύρη μάσκα και ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα, ο 52χρονος…

Καιρός – «Μήδεια» : Έρχεται ένας από τους ισχυρότερους χιονιάδες της τελευταίας 15ετίας

Καιρός – «Μήδεια» : Έρχεται ένας από τους ισχυρότερους χιονιάδες της τελευταίας…

Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού

Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού

«Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή»: Το sticker που έχει κατακλύσει το Facebook

«Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή»: Το sticker που έχει κατακλύσει…

ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα για ανέργους έως το τέλος του έτους

Με 17 ξεχωριστά προγράμματα, που αντιστοιχούν σε 46.638 θέσεις απασχόλησης, το υπουργείο…

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Με ένα κλικ οι αιτήσεις τον Ιούλιο στην ΕΕΤΑΑ και χωρίς δικαιολογητικά

Με ένα κλικ θα γίνουν οι αιτήσεις φέτος για τους παιδικούς σταθμούς…