Ένα φορτηγό γεμάτο τετράδια που προορίζονται για τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως για μαθητές οικογενειών που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, φτάνει το Σάββατο από την Αθήνα στην Κοζάνη.

Πρόκειται για 40.000 τετράδια, τα οποία είναι προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του Εθνικού Τυπογραφείου. Στο Εθνικό Τυπογραφείο υπήρχε μεγάλο στοκ χαρτιού, το οποίο κατόπιν αιτήματος του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βερναρδάκη, αξιοποιήθηκε γι’ αυτόν τον καλό σκοπό. Με ευθύνη του Εθνικού Τυπογραφείου, οι τόνοι χαρτιού έγιναν 40.000 τετράδια για να μοιραστούν στους μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, φεύγει την προσεχή Παρασκευή φορτηγό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να φορτώσει και το Σάββατο να βρίσκεται πίσω. Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος επωμίστηκε την επίλυση του διαδικαστικού μέρους της μεταφοράς, δήλωσε σχετικά: Με μία συνεννόηση που έγινε με το υπουργείο Εσωτερικών και τον ίδιο τον κ. Βερναρδάκη, επειδή υπήρχε πάρα πολύ στοκ χαρτιού στο Εθνικό Τυπογραφείο, θελήσαμε να μας βοηθήσει αυτό να το κάνουμε τετράδια, ώστε η Περιφέρεια να τα διαθέσει δωρεάν στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το καταφέραμε, είμαστε σε συνεννόηση, μας ειδοποίησαν ότι είναι έτοιμα 40.000 τετράδια τα οποία θα φορτωθούν και θα έρθουν εδώ, για να διανεμηθούν μέσω των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία και προφανώς σε μαθητές που έχουν περισσότερο ανάγκη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας και την απονομή Πιστοποιητικών Ποιότητας σε Προγράμματα Σπουδών του.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Γ. Κασαπίδης: Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με έργα και υποδομές για την αναβάθμιση όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της υπαίθρου

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Νέα ένταξη έργου του Δήμου Καστοριάς στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ

  Νέα ένταξη έργου του Δήμου Καστοριάς στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την…

Υπογραφή σύμβασης του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΡΠΕΡΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ»

Υπογραφή σύμβασης του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΡΠΕΡΟΥ –…

Π.Ε. Καστοριάς: Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση για την Υποβολή Προτάσεων για την Κατασκευή Συστημάτων Μεταφοράς & Διανομής Φυσικού Αερίου

Π.Ε. Καστοριάς: Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση για την Υποβολή Προτάσεων για την Κατασκευή…

Σε διάσκεψη για τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό που συνδιοργάνωσε…

Νέα Τμήματα και Προγράμματα από τον Πρωτέα για ακόμη πιο ποιοτικό Τένις και πιο δυνατές συγκινήσεις!

Νέα Τμήματα και Προγράμματα από τον Πρωτέα για ακόμη πιο ποιοτικό Τένις…

Σήμερα το απόγευμα η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού

Σήμερα το απόγευμα η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού