Ο Μπακαλόγατος είναι μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και αυτή που ο Χατζηχρήστος θεωρούσε την καλύτερή του.

Πρόσφατα την είδαμε και στην έγχρωμη έκδοση της. Θα πάμε μια βόλτα μέχρι το Μεταξουργείο στο μπακάλικο που γυρίστηκε η ταινία που θα μας βάλει στο κλίμα της εποχής ή στο πνεύμα των στίχων «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

Σήμερα το μπακάλικο του Ζήκου ονομάζεται Ακροβάτης και είναι ένα μουσικό μεζεδοπωλείο και βρίσκεται στην περιοχή του Μεταξουργείου.

 

 

Το κτίριο όπου στήθηκε ο Ακροβάτης είναι του 1889.

 

 

Έχει οκτάμετρες ξύλινες πόρτες, κάγκελα στα παράθυρα που στέλνουν κινούμενες σκιές στους πέτρινους τοίχους, ζωγραφιστά ταβάνια στη μια αίθουσα, πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στον κάτω χώρο.

 

 

 

Ο σοβάς στους τοίχους, χαρακτηριστικό της τότε εποχής, είχε αφαιρεθεί από τον ιδιοκτήτη.

 

 

Η πρώτη του χρήση ήταν σχολή χορού. Η μια αίθουσα, κάποια στιγμή της ιστορίας του έγινε ξυλουργείο, ενώ η άλλη, το γνωστό μπακάλικο της γειτονιάς «Οι χρυσές καρδιές».

 

 

Πέρασαν από εδώ ιερά τέρατα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου για να πιούν ένα ουζάκι με δυο ελιές, λίγη μορταδέλα, μια φέτα ντομάτα.

 

 

Ο Ακροβάτης το 1937, όταν ήταν Χρυσές Καρδιές.

 

 

 

ΠΗΓΗ:https://www.thelook.gr/

You May Also Like

Επιστροφή Ιππικού στον Ελληνικό Στρατό με απόφαση Φλώρου

Επιστροφή Ιππικού στον Ελληνικό Στρατό με απόφαση Φλώρου

45 χειροποίητες κούκλες που με τις ιστορίες τους συνθέτουν το ημερολόγιο καραντίνας του δημοσιογράφου Θανάση Τσολάκη, βοηθούν τα «Παιδικά Χωριά SOS»

45 χειροποίητες κούκλες που με τις ιστορίες τους συνθέτουν το ημερολόγιο καραντίνας…

Τρίκαλα: Η πόλη που καταργεί τα φανάρια και δημιουργεί ασφαλείς διαβάσεις Read more at: https://parallaximag.gr/top/trikala-poli-pou-katargei-ta-fanaria-kai-dimiourgei-asfaleis-diavaseis

Τρίκαλα: Η πόλη που καταργεί τα φανάρια και δημιουργεί ασφαλείς διαβάσεις

Συνελήφθη βουλευτής της Νίκης γιατί έσπασε τζαμαρία στην Εθνική Πινακοθήκη

Έσπασε προστατευτική τζαμαρία και άρπαξε εικόνες, φωνάζοντας ότι «προσβάλλουν τη θρησκεία».

Αδιανόητη κτηνωδία στη Σαντορίνη: Έδεσαν άλογο και το άφησαν να πεθάνει από τη δίψα

Την τραγική είδηση έφερε στο φως η σελίδα Pet Alert Santorini

Κρήτη: Οδηγός χτύπησε ανήλικο επειδή του έκανε παρατήρηση για διάβαση

Άσχημη τροπή πήρε η παρατήρηση ενός ανηλίκου σε 41χρονο οδηγό στο Ηράκλειο, με το παιδί να δέχεται χτύπημα στο πρόσωπο.

Όταν η Ελλάδα συγκλόνισε τον κόσμο: 20 χρόνια από το Euro 2004

Σαν σήμερα… είκοσι χρόνια πριν, στις 4 Ιουλίου του 2004, ένα ολόκληρο έθνος απογειώθηκε στον 7ο ουρανό.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης πρωταθλητής κόσμου και στο Μάντσεστερ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης ήταν συγκλονιστικός για μια ακόμα φορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ.

Γιώργος Τράγκας: “Ο Μητσοτάκης θα κάνει εμβόλιο με νερό”!!!

Γιώργος Τράγκας: “Ο Μητσοτάκης θα κάνει εμβόλιο με νερό”!!!