Αγάπησε το σώμα σου όπως είναι

Τι πρέπει να θυμίζουμε τακτικά στον εαυτό μας, για να αισθανόμαστε καλά με την εξωτερική μας εμφάνιση.

Το να θέλουμε να χάσουμε κιλά ή να βελτιώσουμε το σώμα μας, είναι – όπως και να το κάνουμε – μια επιλογή προσωπική. Είναι ζήτημα υγείας, αλλά πάνω από όλα, το πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας. Κάθε επιθυμία για αλλαγή πρέπει να προέρχεται από μέσα μας, από την δική μας επιθυμία να αισθανόμαστε καλύτερα και να είμαστε πιο υγιείς, και όχι για να φτάσουμε κάποια δυσπρόσιτα (ή, καλύτερα, απρόσιτα) standards που ορισμένες βιομηχανίες μας έχουν πείσει ότι είναι “το φυσιολογικό”.

Με αυτή τη λογική, λοιπόν, αυτά είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμίζουμε τακτικά στον εαυτό μας, για να αισθανόμαστε καλά, και να γνωρίζουμε πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την σχέση που έχουμε με το σώμα μας.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν νοιάζονται και τόσο για τα αισθήματά σου

Ναι, είναι πολύ ωραίο το πώς τα περισσότερα μέσα προωθούν το body positivity, αλλά δεν το κάνουν για αλτρουϊστικούς σκοπούς. Οι ίδιες βιομηχανίες που κάποτε μπορεί να ωθούσαν άτομα στην ανορεξία, πλέον έχουν βρει ένα νέο αγοραστικό κοινό, και περισσότερες ευκαιρίες για κέρδος. Συνεπώς, ο προσωπικός αγώνας του καθενός, εξακολουθεί να είναι προσωπικός. Την ίδια στιγμή, όμως, τα social media (ειδικά εκείνα που έχουν ως κύριο μέσο την εικόνα, όπως το Instagram) αποτελούν πολύ καλύτερη πλατφόρμα για την δημιουργία κοινοτήτων αποδοχής.

Οι φίλοι σου είναι η κοινότητά σου

Και πρέπει η κοινότητά σου να είναι δεκτική, θετική, και να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου. Όλοι χρειαζόμαστε υποστήριξη στο ταξίδι της ζωής μας, και οι τοξικοί, αρνητικοί άνθρωποι που έχουν μόνο άσχημα λόγια να πουν… δεν έχουν χώρο στην καθημερινότητά μας.

Προτεραιότητα είμαι εγώ

Πρέπει να επενδύουμε στον εαυτό μας πάνω από όλα. Όχι στα μη ρεαλιστικά standards, και σίγουρα όχι στην γνώμη των άλλων. Με πολύ απλά λόγια: Η κοινωνία σου λέει ότι εκείνο το τέλειο ρούχο που έχεις βάλει στο μάτι δεν είναι κατάλληλο για το σώμα σου; Άλλος ένας λόγος να το πάρεις, και να το φορέσεις όπως θέλεις εσύ! Δικό σου το σώμα, δικές σου οι επιλογές.

Μην ξεχνάς: Οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν

Από συμβουλές “για την υγεία σου” στα social media που δεν ζήτησες ποτέ, μέχρι “καλοπροαίρετα” σχόλια από την οικογένειά σου, μην αφήνεις τίποτα να σου ρίχνει την διάθεση και μην αφήνεις τίποτα να σε κάνει να βλέπεις τον εαυτό σου αρνητικά. Αντ’ αυτού, να θυμάσαι ότι η αρνητικότητα προκύπτει από την ανασφάλεια. Και, προφανώς, δεν είναι η δουλειά σου να βοηθάς όποιον βρίσκεται μπροστά σου με τις ανασφάλειές του, αλλά τίποτα δεν σε σταματά από το να εκπέμπεις θετική ενέργεια, αγάπη και αποδοχή για όλους. Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι ιδανικός, και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αλλά εσύ, έστω σε προσωπικό επίπεδο, μπορείς να κάνεις την διαφορά.

Όλοι είμαστε μοναδικοί…

…και το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους δεν πρόκειται να μας βοηθήσει. Μην συγκρίνεις το σώμα σου, μην συγκρίνεις τα κατορθώματά σου, και μην συγκρίνεις την ζωή που ζεις. Αντιθέτως, ψάξει να βρεις το θετικό στους ανθρώπους γύρω σου. Αν κάποιος έχει πετύχει κάτι που σε εμπνέει, άφησε τον εαυτό σου να πάρει δύναμη από αυτό, για να φτάσεις κι εσύ τους στόχους σου.

iatronet.gr

You May Also Like

Πέντε χρήσεις του ελαιόλαδου ως προϊόν ομορφιάς

Πέντε χρήσεις του ελαιόλαδου ως προϊόν ομορφιάς

Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αυτοάνοση νόσο

Η νόσος μπορεί να είναι ενεργή ακόμα και αν ο ασθενής δεν βιώνει συμπτώματα και αισθάνεται καλά

Κάθε άσκηση αποτελεί μια κινητική δεξιότητα/ Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education

Κάθε άσκηση αποτελεί μια κινητική δεξιότητα/ Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport…

Προσοχή στο διαβητικό πόδι! 2.000-3.000 ακρωτηριασμοί το χρόνο στη χώρα μας λόγω διαβήτη

Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στον ακρωτηριασμό είναι τα έλκη των κάτω άκρων και η γάγγραινα

ΚΥ Καστοριάς: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του μαστού

Δράση “Εθελοντικής Αιμοδοσίας ”  στο χώρο του Κέντρου Υγείας Καστοριάς

Δράση “Εθελοντικής Αιμοδοσίας ”  στο χώρο του Κέντρου Υγείας Καστοριάς

Ποια ουσία δυναμώνει την καρδιά και επιμηκύνει τη ζωή

Άλλη  μια επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα και σε ανθρώπους έρχεται να επιβεβαιώσει…

5 συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

5 συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Φυλλικό οξύ: Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε;

  Τι είναι το φυλλικό οξύ και σε ποιες τροφές περιέχεται σε…