Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου “πέφτει” φέτος η ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Κανονικά θα λειτουργήσουν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα. Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, και εκτός εξαιρέσεων που προβλέπονται, θα προσέλθουν κανονικά στη δουλειά τους, δικαιούμενοι το ημερομίσθιό τους. Στο Δημόσιο, αντίθετα, έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας.

Πώς αμείβεται

Όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν τη μέρα αυτή δεν δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους ενώ όσοι απασχοληθούν δεν δικαιούνται την προσαύξηση του 75% επί του νόμιμου ωρομισθίου (για όσες ώρες απασχοληθούν).

Για ποιες κατηγορίες εργαζομένων είναι αργία

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι αργία για τους εργαζόμενους σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και ακόμη θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών:

Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτοτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αργίες του 2017 είναι:

15 Αυγούστου, Τρίτη, Κοίμηση της Θεοτόκου

28 Οκτωβρίου, Σάββατο, Επέτειος του Όχι

25 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, Χριστούγεννα και

1 Ιανουαρίου, Δευτέρα, Πρωτοχρονιά 2018.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΠΡΟΚΛΗΣΗ τα λόγια του Μητροπολίτη Λάρισας!

”Το Πένθος πρέπει να είναι βουβό, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”

Μ. Παγώνη για εμβολιασμούς: Αποτύχαμε στον στόχο για 80% στα τέλη Αυγούστου

Μ. Παγώνη για εμβολιασμούς: Αποτύχαμε στον στόχο για 80% στα τέλη Αυγούστου

Συνελήφθη γιατρός που πήρε «φακελάκι» 500 ευρώ από έγκυο

Πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω

Α. Τζιτζικώστας: «Θετικά τα νέα μέτρα της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού – Aνταποκρίνονται στα αιτήματά μας»

Α. Τζιτζικώστας: «Θετικά τα νέα μέτρα της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της…

“Δεν πρόκειται να μου κάνουν τίποτα γιατί έχω διασυνδέσεις – Προκαλεί ο δράστης που κακοποίnσε τον Όλιβερ”

Από αυτά που είναι γνωστά μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ φαίνεται πως έχει ολοκληρώσει τις έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου

Υπ. Εργασίας: Ανακοίνωσε την ημερομηνία πληρωμής του ΚΕΑ

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης από το υπουργείο Εργασίας, του ποσού των 43.989.884,06…

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ η ΚΕΔΕ

Με ομόφωνο ψήφισμα το ΔΣ της ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή του στην…