#image_title

Φθινοπωρινό θα είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου με βροχές και καταιγίδες. Η πρόγνωση της ΕΜΥ και οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σε κλοιό παρατεταμένης ζέστης και ανομβρίας βρίσκεται η χώρα μας με το σκηνικό του καιρού να θυμίζει περισσότερο Άνοιξη παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιο δείχνει 1 Νοεμβρίου. Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης με τους ειδικούς να εξηγούν στην «Κ» το φαινόμενο.

Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Ωστόσο, το Φθινόπωρο φαίνεται ότι θα κάνει την εμφάνισή του σταδικά από την Παρασκευή καθώς αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας ένα σύστημα με έντονες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Παρασκευή θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα οι νεφώσεις αυτές στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Το Σάββατο 5/11 αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Την Κυριακή προβλέπονται σε όλη τη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει πτώση.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει πτώση.

https://embed.windy.com/embed2.html?lat=37.029&lon=22.720&detailLat=37.029&detailLon=22.720&width=650&height=450&zoom=6&level=surface&overlay=rain&product=ecmwf&menu=&message=&marker=&calendar=now&pressure=&type=map&location=coordinates&detail=&metricWind=default&metricTemp=default&radarRange=-1

ΠΗΓΗ: https://www.kathimerini.gr

You May Also Like

Καπραβέλος: Αυξάνεται η θνητότητα, λόγω λειψού προσωπικού

“Αν δυο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας δεν μπορούμε να οργανώσουμε…

POS παντού το 2024 – Οι 35 νέοι κλάδοι που υποχρεούνται να δέχονται πλαστικό χρήμα

Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής η χρήση των POS καθίσταται υποχρεωτική

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Συγκλονίζει η εικόνα από τη μεταφορά βρεφών από το νοσοκομείο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Αλεξανδρούπολη όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη

Οι ηγέτες του ΕΛΚ στην Αθήνα – Στήριξη στον Μητσοτάκη και ετοιμασία για τις «μάχες» του 2023 και 2024

20 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα βρεθούν σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής…

Μαρουσάκης: Ανοιξιάτικος σήμερα ο καιρός – Πότε αλλάζει το σκηνικό και έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Ρόδος: 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα έξω από φούρνο…..

Ρόδος: 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα έξω από φούρνο…..