Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Ευφροσύνη Ντιό συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή και τους προέδρους των κοινοτήτων Εράτυρας, Γαλατινής, Βλάστης, Σιδερών, Καλαμιάς, Ασβεστόπετρας και Ναμάτων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προβληματισμοί, οι αντιδράσεις, οι λύσεις και τα θέματα που εγείρει στις τοπικές κοινότητες η άναρχη τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και Αιολικών πάρκων, κατόπιν και των ψηφισμάτων και αποφάσεων των κοινοτήτων ενάντια στην τοποθέτηση και εγκατάσταση αυτών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Ευφροσύνη Ντιό τόνισαν με έμφαση την αντίθεσή τους στην άναρχη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, με αδειοδοτήσεις που δίδονται κεντρικά χωρίς καμία χωροταξική και περιβαλλοντική πρόβλεψη.

Η Περιφερειακή Αρχή προτάσσει ως βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ΑΠΕ την ολοκλήρωση ενός ειδικού χωροταξικού πλαισίου, τη θεσμοθέτηση ισχυρών ανταποδοτικών με όρους δημιουργίας θέσεων εργασίας και εισοδήματος και την εξασφάλιση της προτεραιότητας των επενδύσεων ΑΠΕ από τοπικούς επενδυτές.

 

 

You May Also Like

Συναντήσεις Δήμαρχου Βοΐου με Κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα

Συναντήσεις του Δήμαρχου Βοΐου, Χρήστου Ζευκλή

Συνάντηση Απ. Τζιτζικώστα – Θ. Καρυπίδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης, η κοινή σύσκεψη για το Σκοπιανό

Συνάντηση Απ. Τζιτζικώστα – Θ. Καρυπίδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης, η κοινή…

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Αλιείας Κυπρίνου στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου 15-17 Νοεμβρίου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Αλιείας Κυπρίνου στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου 15-17 Νοεμβρίου

ΤΕΙ Δ.Μ: Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για το Μ.Π.Σ. «Παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού»

ΤΕΙ Δ.Μ: Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για το Μ.Π.Σ. «Παραγωγή, πιστοποίηση…

Αγγλόφωνο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης μαιών/μαιευτών

Αγγλόφωνο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης μαιών/μαιευτών

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 10 εκ. ευρώ για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19

  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 10 εκ. ευρώ για την ενίσχυση  μικρών και…

Ανακοίνωση-προκήρυξη προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών “Δημόσιες σχέσεις και μάρκετινγκ με νέες τεχνολογίες” στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Τα Τμήματα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτικής…

Απολογισμός πεπραγμένων της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας για το έτος 2020

  Απολογισμός πεπραγμένων της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας για το έτος…

Κοζάνη: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Τετράλοφο και Άγιο Δημήτριο

Φαίνεται να εκδηλώθηκαν εξαιτίας πτώσης κεραυνού