Σας προσκαλούμε για μια εκδρομή στην υπέροχη φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Ξεναγήσεις θα γίνουν την Κυριακή 23 και την Κυριακή 30 Απριλίου και ξεκινούν στις 12 ακριβώς.

Η ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με την περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση».

Επίσης θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το υπέροχο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουμε για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.
Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο 24670 62136. Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Κορωνοϊός: Έκκληση των επιστημόνων για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν – «Οι εντατικές είναι γεμάτες»

Κορωνοϊός: Έκκληση των επιστημόνων για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν – «Οι εντατικές είναι…

Το πρώτο εξιτήριο, για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Το πρώτο εξιτήριο, για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Στην Κορησό ο ”Εθελοντισμός έπεσε στα βαθιά”

Διαδραστική παρουσίαση βιβλίου των εκπαιδευτικών: Δέσποινα Καλαφάτη και Νικολέτα Χαρούμενου

Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς: Δε θα εορταστεί η 4η Ιουλίου

Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς: Δε θα εορταστεί η 4η Ιουλίου

Δύο ξεχωριστές παιδικές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο από τον Δήμο Καστοριάς, που ανέβασαν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση στα ύψη και χάρισαν πολλά χαμόγελα!

Το Σάββατο το απόγευμα “ζωντάνεψε” στο Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς…