«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν υπολείπεται, αλλά πρωτοστατεί στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου»

Τη συγγνώμη όσων κατηγόρησαν την Ελλάδα για τους 38 μετανάστες, τους οποίους οι ελληνικές αρχές διέσωσαν στον Έβρο, ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα Ασημακοπούλου αναρωτήθηκε αν «θα ζητήσουν συγγνώμη τώρα, όταν ακόμη και το μέσο που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ, το απέσυρε λόγω αμφιβολιών».

Στη συνέχεια, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ συμπλήρωσε: «Μήπως, θα ζητήσουν συγγνώμη όσοι συκοφαντούσαν τους διωκόμενους στο υποτιθέμενο “σκάνδαλο Novartis” που αθωώθηκαν πλήρως, τώρα που ακόμη και ο δικηγόρος του κ. Τσίπρα δηλώνει πως όλοι ήταν αθώοι από την αρχή;».

Η κα Ασημακοπούλου τόνισε εμφατικά ότι και για το πανευρωπαϊκό πρόβλημα της χρήσης κακόβουλου λογισμικού, «οι ίδιοι, τώρα, υιοθετούν και αναπαράγουν ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδος».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, είπε «όλα στο φως», σημειώνοντας πως «συνεργάστηκε πλήρως με τα ευρωπαϊκά όργανα και την Επιτροπή PEGA και πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά με νομοσχέδιο που απαγορεύει και ποινικοποιεί την κατοχή, χρήση και εμπορία κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης».

«Όσοι, λοιπόν, προσπαθούν να παρασύρουν την Ελλάδα μέσα στον βούρκο της λάσπης και της τοξικότητας, να ξέρουν ότι δεν χάνουμε χρόνο, περιμένοντας τη συγγνώμη τους. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν υπολείπεται, αλλά πρωτοστατεί στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr

You May Also Like

ΕΚΠΑ: Θρίλερ για το ποιος έριξε τον server

Ζητήσαμε από τον αντιπρύτανη να σταματήσουν οι τηλεξετάσεις για συμβολικούς λόγους και το δέχτηκε, λέει συνδικαλιστής – Το αρνείται και απειλεί με μηνύσεις ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ

Χαλασμός στον αέρα με Βουλγαράκη-Πετρογιάννη – Καλύβα : «Εσύ δεν άνοιξες δεύτερο προφίλ;»

“Μην κάθεσαι και μου δείχνεις με το δάχτυλο λες και σε ενδιαφέρει η ιστορία”.

Κούγιας: «Είμαι εδώ για να καθαρίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Θα ενημερώσει πολιτικούς ηγέτες σχετικά με το σκάνδαλο και τις εγκληματικές ενέργειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκλογές 2023: Αγριεύει η κόντρα ΝΔ – ΠαΣοΚ

Μητσοτάκης: «Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» – Ανδρουλάκης: «Δεν μας πτοούν τα fake news της Νέας Δημοκρατίας»

Πολλές γεωτρήσεις στη Θεσσαλία, δεν βγάζουν πλέον νερό … αλλά αέρα

«Οι ανάγκες σε νερό έχουν αυξηθεί λόγω της παρατεταμένης περιόδου ανομβρίας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες».

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 16χρονος από διαρροή αερίου – Διασωληνωμένα δύο κορίτσια

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 16χρονος από διαρροή αερίου

Σοκ στην Χαλκιδική: Ομπρέλα καρφώθηκε στο πόδι 26χρονης

Την κοπέλα βοήθησε διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

200 ελληνικές παραλίες προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Σε κάθε μία από τις επιλεγμένες παραλίες θα τοποθετηθεί ένας ξύλινος διάδρομος που θα οδηγεί σε μια καρέκλα Seatrac

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι πρώτοι 20 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αλέξης Κούγιας / Καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της κακοποιημένης συζύγου του Λύτρα

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται ότι μήνυμα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου «θίγει την τιμή και την υπόληψή του»