Αυστραλία: Αράχνες Άπλωσαν Τεράστιους Ιστούς Μετά Από Πλημμύρες (Vid)

 

Σε…σκηνικό από ταινία καταστροφής παραπέμπουν οι εικόνες από τη Νοτιοανατολική Αυστραλία που κάνουν τα τελευταία 24ωρα το γύρο του κόσμου. Αράχνες έχουν απλώσει τεράστιους ιστούς πάνω από μεγάλες εκτάσεις στη Βικτόρια, μετά από σοβαρές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Οι αράχνες δημιούργησαν τεράστιους ιστούς όταν υποχώρησαν από ψηλότερο έδαφος για να γλιτώσουν από τις σφοδρές πλημμύρες.

Παρά την τρομακτική για κάποιους εικόνα, οι ειδικοί σημείωσαν οτι πρόκειται για τη μαύρη και την κόκκινη αράχνη (του είδους Ambicodamus) που θεωρούνται ακίνδυνες.

Ο Κεν Γουόκερ, εντομολόγος στο Μουσείο της Μελβούρνης δήλωσε στον Guardian ότι είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κατά καιρούς στη Βικτόρια, όταν πέφτει μεγάλη ποσότητα βροχής. Όπως εξήγησε, οι αράχνες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευρύ φάσμα μεταξιού.

Στη συνέχεια, αφού βρουν το σωστό σημείο, τα αρθρόποδα προσπαθούν να ανεβούν γρήγορα στις κορυφές του ιστού. Παρά τον φόβο που προκάλεσε το μοναδικό φαινόμενο, αρκετοί χρήστες του διαδικτύου έκαναν λόγο για ένα αξιοθαύμαστο γεγονός, ενώ ορισμένοι βρήκαν τις εικόνες υπέροχες.

«Είναι απλώς απίστευτο, όταν φυσάει ο ανέμος μοιάζουν με κύματα», δήλωσε η Τζένα Μπίτσον, η οποία είδε τις αράχνες στο πρώτο της ταξίδι από το Longford προς το Sale , καθώς η κυκλοφορία είχε διακοπεί από τις πλημμύρες.

Πρόσθεσε όμως πως το φαινόμενο είναι παράλληλα κάπως…ανατριχιαστικό «Δεν αποτυπώνεται πραγματικά στις φωτογραφίες, αλλά υπάρχουν αράχνες παντού. Πρόκειται για χιλιάδες αράχνες».

Ορισμένοι τύποι αραχνών είναι γνωστό ότι μεταναστεύουν στον…αέρα, μερικές φορές σε μεγάλους αριθμούς. Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αράχνες που ζουν στο έδαφος αναρριχώνται στο υψηλότερο σημείο που μπορούν, και στη συνέχεια απλά πηδούν, απελευθερώνοντας ένα «νήμα μεταξιού»

Τα στρώματα αυτά «μεταξωτού ιστού» δε διαρκούν ωστόσο πολύ. «Αυτά τα νήματα είναι τόσο λεπτά, συνήθως μόλις έρθει το πρώτο αεράκι, διαλύονται γρήγορα και διασκορπίζονται», λέει ο Γουόκερ ενθαρρύνοντας τους κατοίκους της περιοχής να απολαύσουν το φαινόμενο για όσο κρατήσει.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

You May Also Like

Σοκαριστικό συμβάν στη Νότια Κορέα: Μαχαίρωσαν στον λαιμό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ενώ έκανε δηλώσεις

Ο ηγέτης της νοτιοκορεατικής αντιπολίτευσης Λι Τζε-μιουνγκ μαχαιρώθηκε στον λαιμό σήμερα καθώς μιλούσε σε…

Με μήνυμα στο κινητό θα ειδοποιούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σήμερα σε προσωρινή συμφωνία προκειμένου να εγκαθιδρυθεί σε…

Ινδία: Γυναίκα έγινε μητέρα στα 70 της χρόνια

Γυναίκα από την Ινδία κατάφερε να αποκτήσει παιδί αν και βρίσκεται στο…

Ρωσία: Τέλος από σήμερα η συμφωνία για τα σιτηρά

Τι προβλέπει η συμφωνία

Χιόνισε στη Χαβάη: Στα «λευκά» το ηφαίστειο Mauna Kea – Μοναδικές εικόνες

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το χιονισμένο τοπίο στη Χαβάη με πρωταγωνιστή το ηφαίστειο Mauna Kea.

Προβάδισμα 17 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Προβάδισμα 17 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Η Παναγία των Παρισίων αποκτά ξανά ζωή

Τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που την απείλησε με καταστροφή, η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων αποτελεί έναν άθλο

Δέντρο ηλικίας 144 ετών στην Ιαπωνία μοιάζει «με ροζ ουρανό»

Δέντρο ηλικίας 144 ετών στην Ιαπωνία μοιάζει «με ροζ ουρανό»

Ερντογάν: Προκλητικός λίγο πριν τις αποφάσεις της ΕΕ

Ερντογάν: Προκλητικός λίγο πριν τις αποφάσεις της ΕΕ

Η Ιταλία προστατεύει τα γιγάντια δέντρα της για πάντα

Πολλά από τα δέντρα δεν έγιναν μνημειώδη για την ομορφιά τους, αλλά…