Αυτές θα είναι οι νέες ταυτότητες. Πότε έρχονται, πόσο θα κοστίζουν;

Αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες ετοιμάζεται να ξεκινήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έτσι ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κυριακής το κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες, όπου και οι αρμόδιοι θα διαπραγματευθούν και θα κατατεθούν προσφορές από επτά με οκτώ μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως.

Ωστόσο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το οικονομικό σκέλος έχουν ήδη καθοριστεί.

Συγκεκριμένα, οι νέες ταυτότητες θα είναι παρόμοιες με εκείνες των υπόλοιπων κρατών μελών της Ε.Ε. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούρια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα το πληρώνει ο πολίτης. Η έκδοση των νέων εγγράφων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική.

Επίσης είναι πρόθεση των επιτελών του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη, οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Να σημειωθεί πως η προκήρυξη αφορά και την έκδοση των ήδη βιομετρικών διαβατηρίων με το συνολικό κόστος του έργου να φτάνει τα 350 εκατ. ευρω.

Η χρηματοδότηση της διαδικασίας θα γίνει από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου, σύμφωνα με μια εκδοχή, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να «βγουν στον αέρα» τα τεχνικά χαρακτηριστικά ασφαλείας της νέας ταυτότητας.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για τον Παγετό

  Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για τον Παγετό

Λέκκας για απαγόρευση πρόσβασης στο Ναυάγιο: «Θα ήταν ολέθριο ένα ατύχημα»

Είχαν γίνει προσπάθειες οριοθέτησης ζωνών, αλλά οι κατολισθήσεις ήταν συνεχείς και δεν υπήρχε φύλαξη, σημείωσε.

Το μέλλον του τουριστικού κλάδου βρίσκεται στο διαδίκτυο

Η εξοικείωση των ξενοδόχων, αλλά και του συνόλου των επαγγελματιών του τουριστικού…

Θρίλερ με την αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ν. Κεραμέως: Αυτή είναι η ημερομηνία στόχος για το άνοιγμα των σχολείων

Ν. Κεραμέως: Αυτή είναι η ημερομηνία στόχος για το άνοιγμα των σχολείων

Προσλήψεις σε πέντε κέντρα υγείας – Θέσεις εργασίας χωρίς απολυτήριο Λυκείου

Προσλήψεις σε πέντε κέντρα υγείας – Θέσεις εργασίας χωρίς απολυτήριο Λυκείου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 5η ημέρα στο Παρίσι έφερε και τις πρώτες μεγάλες ελληνικές επιτυχίες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 5η ημέρα στο Παρίσι έφερε και τις πρώτες μεγάλες ελληνικές επιτυχίες

Βαριά μηχανήματα ανοίγουν δρόμους και στήνουν εργοτάξια, μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα!

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την οργή τους για τα έργα κατασκευής υδροηλεκτρικού

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Η σκληρή και πραγματική αλήθεια για το άνοιγμα της εστίασης και διασκέδασης»

  ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Η σκληρή και πραγματική αλήθεια για το άνοιγμα της εστίασης…