Αυτοψία Μενδώνη στις Μυκήνες: Η λιγότερη δυνατή, η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών με ισχυρές μονάδες της πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα το πρωί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο, αναφέροντας: «Η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή καθώς λιρούργησε ήταν απολύτως αποψιλωμένος ο χώρος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων».

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής διότι αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο για τη φωτιά και δεν πέρασε στον αρχαιολογικό χώρο και στη γύρω περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στη άμεση συνεργασία με την Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά ο οποίος ήταν σε άμεση συνεννόηση ώστε πολύ γρήγορα να σηκωθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σημείωσε επίσης ότι υπήρχε σχέδιο πυροπροστασίας για τον αρχαιολογικό χώρο και όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Για το μουσείο είπε ότι θα ανοίξει γρήγορα καθώς τώρα είναι κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών θα παραμείνει προσωρινά κλειστός.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

You May Also Like

Ιθάκη: Το πανέμορφο ελληνικό νησί που θέλεις πάντα να επιστρέφεις!

Πραγματικά ένα υπέροχο νησί του Ιονίου

Άντζελα Δημητρίου: Το τραγούδι «ποια θυσία» και η τραγική ιστορία που κρύβει πίσω του

Table of Contents Hide Άντζελα Δημητρίου: Λεπτομέρειες για το «ποια θυσία»Άντζελα Δημητρίου: Η…

«Δεύτερη ευκαιρία» για να μην πληρώσουν πρόστιμα όσοι έχουν αδήλωτα τετραγωνικά

«Δεύτερη ευκαιρία» για να μην πληρώσουν πρόστιμα όσοι έχουν αδήλωτα τετραγωνικά

Κιλκίς: Νεκρός 45χρονος μέσα σε στάβλο – Τον πυροβόλησε ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας

Ο 45χρονος άνδρας εισέβαλε στην κτηνοτροφική μονάδα με σκοπό να ληστέψει

Έρευνα: Αυτές είναι οι πέντε τυπολογίες των Ελλήνων καταναλωτών

Ένας στους δύο (49%) αναφέρει ότι αγοράζει μόνο τα απαραίτητα

Χασισοφυτεία με πάνω από 850 δενδρύλλια στο Μεσολόγγι

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση των καλλιεργητών

Τρίκαλα: Τι οδήγησε τον 46χρονο στην άγρια δολοφονία του πατέρα του

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Τρίκαλα από το πρωτοφανές έγκλημα

200 ελληνικές παραλίες προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Σε κάθε μία από τις επιλεγμένες παραλίες θα τοποθετηθεί ένας ξύλινος διάδρομος που θα οδηγεί σε μια καρέκλα Seatrac

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το 5ο σχέδιο νόμου της αθλητικής μεταρρύθμισης «Αθλητικός εθελοντισμός, Άθληση για Όλους, Πνευματικός Αθλητισμός, Ηλεκτρονικός Αθλητισμός (e-sports), Εργασιακός Αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας»

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το 5ο σχέδιο νόμου της αθλητικής μεταρρύθμισης «Αθλητικός…