“Αν κάποιος δεν έχει πάθει κάτι με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει με την δεύτερη”, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

“Για να μην υπάρχει τέταρτο κύμα κορονοϊού, θα πρέπει να εμβολιαστούμε, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό το λέμε όλοι οι λογικοί επιστήμονες, διότι κυκλοφορεί και πολλή τρέλα. Υπάρχει συνάδελφος, ιδιώτης χειρουργός, ο οποίος έστειλε επιστολή στην Ιατρική Σχολή, ότι θα με μηνύσει επειδή προτρέπω τους πολίτες να κάνουν τον εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Θα πρέπει να προστατεύεται ο απλός πολίτης από τα fake news που κυκλοφορούν“, είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε:

“Ένα ποσοστό πολιτών διστάζουν να εμβολιαστούν επειδή υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαβάζουν πράγματα από επιστήμονες που δεν στέκουν. Το κράτος θα έπρεπε να παρεμβαίνει όταν κάποιος λέει ψέματα”.

“Μερικά πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα στην εφαρμογή και να ‘ξεφύγουν τα πράγματα’ σε τοπικό επίπεδο, αλλά νομίζω ότι γενικά τα προνόμια στους εμβολιασμένους μπορεί να λειτουργήσουν θετικά. Το υγειονομικό σκέλος λέει ότι ο εμβολιασμένος έχει μικρή πιθανότητα να κολλήσει ο ίδιος ή να μεταδώσει τον ιό και αν κολλήσει ο ίδιος θα νοσήσει ελαφρά”, σημείωσε σχετικά με τη συζήτηση για τη διακριτή μεταχείριση εμβολιασμένων και μη.

Για τους διστακτικούς να κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι “αν κάποιος δεν έχει πάθει κάτι με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει με την δεύτερη. Σε τελική ανάλυση, αν χρειαστεί, ας κάνουμε και εδώ ότι έκαναν άλλες χώρες, πράγματα που δεν είναι επιστημονικά ‘δικαιολογημένα’, που δεν έχουν επιστημονική βάση, να κάνουν δηλαδή την δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο, αρκεί να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί”.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι “ο κίνδυνος να υπάρξει παρενέργεια είναι μηδαμινός, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ήδη θρηνήσει τρία παιδιά από κορονοϊό. Γιατί γονείς έχουν δισταγμό για τα εμβόλια; Γιατί υπήρχαν αλήτες γιατροί, όπως ενός Άγγλου που συνέδεσε το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού με τον αυτισμό. Έχουν γίνει εκατομμύρια παιδιά και δεν έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στον κόσμο. Αν ένα παιδί νοσούσε και νοσηλευόταν στην Εντατική και σας έλεγα ότι υπάρχει ένα καινούριο αντιβιοτικό που μπορεί να το σώσει, θα το δίνατε; Ναι, είναι η απάντηση. Μα γιατί, ενώ είναι κάτι καινούριο; Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού”.

πηγη:https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Μειώνεται έως και 28% η τιμή του βρεφικού γάλακτος

Από σήμερα εξάλλου ξεκινάει τυπικά και η εφαρμογή των άλλων τριών μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Αλλαγές στις γονικές άδειες – Πόσες ημέρες δικαιούται ο πατέρας

Αλλαγές στις γονικές άδειες – Πόσες ημέρες δικαιούται ο πατέρας

Από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής σε αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση…

Ισραηλινός παρουσιαστής άνοιξε σαμπάνιες για την επίθεση στην Ντόχα: «Να εξοντωθούν οι εχθροί μας»

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «The Patriots», Yinon Magal φαίνεται πως έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος με το νέο «κατόρθωμα» των IDF

 «Ψαριά Αγάπης» για κοινωνικές δομές με εξαιρετικό εθελοντικό αποτύπωμα  από τους Έλληνες αλιείς σε συνεργασία με το ΥπΑΑΤ

 «Ψαριά Αγάπης» για κοινωνικές δομές με εξαιρετικό εθελοντικό αποτύπωμα  από τους Έλληνες…

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις ημέρες του Πάσχα, για την Κυριακή των Βαΐων και την καταβολή του Δώρου στους εργαζόμενους

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις ημέρες του…

Γεράσιμος Μιχελής: Πέθανε ο κακός του «Παρά Πέντε» – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Πορτοσάλτε για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού: «Σας ευχόμαστε να τα χιλιάσετε, αλλά μην μας ζαλίζετε» (vid)

«Σας ευχόμαστε να τα χιλιάσετε, αλλά μην μας ζαλίζετε κιόλας! Είχαμε ηρεμήσει λίγο τα τελευταία χρόνια…».

Ιός του Δυτικού Νείλου: Η μετάδοση, τα συμπτώματα και η θεραπεία

Table of Contents Hide ΜετάδοσηΣημάδια και συμπτώματαΘεραπεία και εμβόλιοΦορείς του ιούΜείωση του…

Αλβανία: Γρονθοκόπησαν τον Σαλί Μπερίσα σε αντικυβερνητική διαδήλωση – Βίντεο

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά…