Κριτική στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή τα ηλικιακά όρια της AstraZeneca

Την παραίτηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ζήτησε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την απόφασή της για αλλαγή των ηλικιακών ορίων σε ό,τι αφορά τα εμβόλια της AstraZeneca.

«Πριν από δύο μήνες όλη η Ευρώπη αποφάσισε το συγκεκριμένο εμβόλιο να μην χορηγείται σε νεότερους ανθρώπους και εμείς ήμασταν οι μόνοι που ακολουθήσαμε άλλη στάση. Τώρα η θέση των ειδικών πάλι έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ένταση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες και με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη. Ο ίδιος απαντώντας στη ΝΔ  αρνήθηκε πως αμφισβητεί τα εμβόλια, λέγοντας πως έχει κάνει όλα τα εμβόλια τόσο ο ίδιος όσο και οι κόρες του, αλλά επέμεινε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα και κατηγόρησε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων πως «κρατάει το φανάρι» στην κυβέρνηση.

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια. Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ’ όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορονοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

O «Χταπόδιας» έκανε το καλύτερο τρολάρισμα στην Λατινοπούλου: «Της ζητώ συγγνώμη» (pics)

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε ο «Χταπόδιας» να τρολάρει τα…

Χρ. Σταϊκούρας: Όλα ανοιχτά για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

«Στον βαθμό που είναι εφικτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, αλλά όσο μπορούμε»

Παράταση για 2 μεγάλα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης ώθησης που προκάλεσε στο επενδυτικό…

Συντάξεις Απριλίου 2018: Πότε καταβάλλονται στα Ταμεία

Συντάξεις Απριλίου 2018: Πότε καταβάλλονται στα Ταμεία

ΣΕΒΙΤΕΛ, Γ. Οικονόμου : Στα 80 λεπτά το κιλό η τιμή παραγωγού για το ελαιόλαδο νέας σοδειάς 2024/25 !

Η μισή παραγωγή θα πάει για βιοντίζελ αυτοκινήτων. Οι καταναλωτές να φάνε … σπορέλαια. Όλο το παρασκήνιο

Μύκονος: Τουλάχιστον 100 μπράβοι από 10 συμμορίες στο νησί – Πώς λειτουργούν τα κυκλώματα

Μπράβοι, μαφίες, προστασία και καρτέλ ναρκωτικών είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα…

Εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε 132 αρχαιολογικούς χώρους

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό

Βόμβα Κούβελα: Υπάρχει φάρμακο κατά του COVID-19 και εμείς ασχολούμαστε με τα εμβόλια

Βόμβα Κούβελα: Υπάρχει φάρμακο κατά του COVID-19 και εμείς ασχολούμαστε με τα…

Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού ο Θάνος Ντόκος

Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού ο Θάνος Ντόκος

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ