Β. Κικίλιας: Το εμβόλιο της γρίπης μαζί με τα μέσα ατομικής προστασίας θα ενισχύσουν το τείχος ανοσίας που χτίζουμε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Σχετικά με τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία

 

Παρακολουθήσαμε όλοι έναν εκνευρισμό, μία διάχυτη νευρικότητα και μία ατεκμηρίωτη κριτική από τον κ. Τσίπρα, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που νομίζω ότι έκανε σοβαρή προσπάθεια να είναι ενωτικός, να είναι θεσμικός και μίλησε με στοιχεία για όλες τις εκφάνσεις της πανδημίας, την υγειονομική, την οικονομική, τις επιπτώσεις στην κοινωνία μας, τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική Κυβέρνηση.

Πώς έχει οργανώσει στην πρώτη και δεύτερη φάση το σύστημα ελέγχου, το σύστημα αεροδιακομιδών, τον έλεγχο στις πύλες εισόδου. Νομίζω ότι θα ήταν μία ευκαιρία για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα τη μείζονα αντιπολίτευση, να δείξει ότι εννοεί ότι αυτό που λέει περί σοβαρότητας, για ένα τεράστιο θέμα Δημόσιας Υγείας. Δυστυχώς, είδα ατεκμηρίωτη κριτική και μια αντιπολιτευτική τακτική που προσομοιάζει μάλλον σε κόμματα μικρών ποσοστών.

Για το αν υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων στη χώρα

Υπάρχει μία σταθεροποίηση, όπως μας λένε οι επιστήμονές μας. Εξακολουθώ να εμπιστεύομαι και να ακούω και τους 29 κορυφαίους επιστήμονες, λοιμωξιολόγους-επιδημιολόγους που έχουμε στην Επιτροπή και γενικά τους επιστήμονές μας στη χώρα και παντού.

Αλλά δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να ακολουθούμε τους κανόνες: μάσκα, μέτρα ατομικής προστασίας, υγιεινή των χεριών, κοινωνική αποστασιοποίηση, σεβασμός στις ευπαθείς ομάδες, σεβασμός στους παππούδες, στις γιαγιάδες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενη νόσο, για να τα καταφέρουμε εξίσου καλά και σε αυτή την προσπάθεια αυτού του χειμώνα που θα διανύσουμε, μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

Μέχρι να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα, πρέπει να σεβαστούμε αλλήλους. Πρέπει να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να στηρίξουμε ως κοινωνία ο ένας τον άλλον και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να τα καταφέρουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, θα τα καταφέρουμε να βγούμε ξανά νικητές .

Για τη σημασία του αντιγριπικού εμβολίου

 

Ο συνδυασμός του εμβολιασμού κατά της γρίπης με τη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας, έχει υπερπολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Με ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και το αναλύσαμε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ότι στην Αυστραλία παρατηρείται μεγάλη πτώση του ιού της γρίπης, γιατί ο πληθυσμός λόγω της Covid χρησιμοποιεί αυξημένα τα μέσα ατομικής προστασίας και προσέχει γενικώς και αυτό έχει μειώσει υπερπολλαπλάσια τον ιό της γρίπης.

Είναι ένα ενθαρρυντικό εύρημα αυτό, στο πώς μπορούμε και εμείς να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τις ευπαθείς ομάδες με τα μέσα ατομικής προστασίας και το εμβόλιο μαζί και να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας που θα χτίσουμε για τον ιό της γρίπης.

You May Also Like

Καστοριά: Αφανίζονται καθημερινά οι χήνες και τα μικρά τους

Σε παγίδες θανάτου έχουν μετατραπεί πολλά σημεία του κεντρικού, παραλίμνιου δρόμου της…

Οργάνωση Ποντίων Καστοριάς: Ανεπιθύμητος ο Νίκος Φίλης στον νομό μας

Το Δ.Σ. της Οργάνωσης Ποντίων Ν. Καστοριάς, ομόφωνα, αποφάσισε τα κάτωθι:

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο – Φανάρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο – Φανάρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Ποδοσφαιριστές πολλών εκατομμυρίων που συμμετείχαν σε τουρνουά ποδοσφαίρου στην Καστοριά.

Ποδοσφαιριστές πολλών εκατομμυρίων που συμμετείχαν σε τουρνουά ποδοσφαίρου στην Καστοριά.

Δημοσιοποίηση της 3ης τροποποίησης της πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων στήριξης, στα πλαίσια του υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” έτους 2016

Η Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ενημερώνει ότι…

Αύριο η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καστοριάς με μοναδικό θέμα «Ανανέωση συμβάσεων εργασίας υπαλλήλων ΙΔΟΧ»

Αύριο η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καστοριάς με μοναδικό θέμα «Ανανέωση συμβάσεων εργασίας…

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Η Μαρία Αντωνίου στην 1η Γιορτή Κτηνοτροφίας στο χωριό Γράμμος Καστοριάς

”Ως βουλευτής Καστοριάς, θα είμαι πάντα δίπλα στους κτηνοτρόφους μας” (φωτογραφίες)