Ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ επισκέφτηκε το Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ (Walter Stechel) στο Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αγγελής, φρόντισε να ενημερώσει τον κ. Στέχελ για την πολιτισμική, οικονομική ζωή του Δήμου και τις προοπτικές που υπάρχουν στην επιχειρηματικότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στη γουνοποιία και στα αγροτικά προϊόντα.

Ο κ. Στέχελ σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Καστοριά, ωστόσο πάντοτε μένει εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της «Η επίσκεψή μου στο Δήμαρχο  Ανέστη Αγγελή, έχει καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Η τοποθεσία της Καστοριάς είναι εξαιρετική και κάθε φορά σκέφτομαι με ποιο τρόπο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο τουριστικά».

Επιπρόσθετα, ο Πρόξενος σχολίασε πως λόγω του εμπορίου της γούνας που υπάρχει στην περιοχή, υφίστανται έντονοι συσχετισμοί με τη Γερμανία, με τον εμπορικό χώρο και με  τον επιχειρηματικό γερμανικό κόσμο «Εάν μπορώ και εγώ από την πλευρά μου να συνεισφέρω στις πιο έντονες ελληνογερμανικές σχέσεις, το γεγονός αυτό θα με ικανοποιούσε ιδιαιτέρως Και για αυτό το λόγο και με αυτόν το σκοπό θα ήθελα να συνεργαστώ πολύ στενά με το Δήμαρχο».

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, τόνισε πως παρόλο που η επίσκεψη του κ. Στέχελ ήταν εθιμοτυπική, τους δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούν σε θέματα που ενδιαφέρουν το Δήμο, όπως είναι η ελληνογερμανική φιλιά, ο σχεδιασμός που πραγματοποιείται για συγκεκριμένες παρεμβάσεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα αναδείξουν την πόλη της Καστοριάς, το εμπόριο της γουνοποιίας και το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από Γερμανούς επιχειρηματίες «Το επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει σε όλους τους τομείς. Σημειώσαμε ότι το κέντρο της γουνοποιίας είναι η Καστοριά η οποία διαδραματίζει το ρόλο της σε παγκόσμιο επίπεδο, στο παρελθόν κέντρο αποτελούσε  η Φρανκφούρτη. Είμαι σίγουρος, πως θα υπάρξει συνεργασία στο μέλλον».

Τέλος να σημειωθεί πως ο κ. Στέχελ την Τετάρτη 26 Απριλίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και είχε συνάντηση με μέλη της Διοίκησης. Στη συνάντηση αναφέρθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας των δύο φορέων στο πλαίσιο ακαδημαϊκών υποθέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…