Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425 π.Χ., βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 30 μέτρων, ενώ στον βυθό βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 αμφορείς και αγγεία τα οποία μετέφερε το πλοίο

«Εδώ κάνεις βουτιά στην ιστορία!», δηλώνει ενθουσιασμένος Αυστριακός τουρίστας αφού έκανε κατάδυση στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, το οποίο παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του το AFP.

Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425 π.Χ., βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 30 μέτρων, ενώ στον βυθό βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 αμφορείς και αγγεία τα οποία μετέφερε το πλοίο.

 

«Είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό και μοναδικό μέρος διότι αποτελεί ένα μίγμα κατάδυσης και αρχαιολογίας», είπε ο 48χρονος Χανς- Γιούργκεν Φέρσερ μετά την κατάδυσή του.

Στις δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εξηγεί ότι η Ελλάδα αποφάσισε να απευθυνθεί «σε ένα ειδικό κοινό που πληρώνει γενναιόδωρα για να κάνει καταδύσεις και επιλέγει τον προορισμό του βάσει των διάφορων επιλογών για κατάδυση».

«Η χώρα μας διαθέτει πολλά τουριστικά αξιοθέατα» κατάλληλα για τις καταδύσεις, προσθέτει ο κ. Θεοχάρης, διευκρινίζοντας ότι περίπου δέκα υποθαλάσσια πάρκα έχουν ήδη λάβει άδεια για αντίστοιχες δραστηριότητες.

Μετά τα επίσημα εγκαίνια του ενάλιου μουσείου της Περιστέρας τον Ιούνιο, η Αλόννησος επιθυμεί να καταστήσει και άλλα τέσσερα ναυάγια προσβάσιμα στους δύτες όλου του κόσμου και να αναχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες των καταδύσεων, σημειώνει το AFP.

«Θέλουμε να προτείνουμε μια άλλη μορφή τουρισμού στους ανθρώπους που έρχονται στο νησί», εξηγεί ο Πέτρος Βαφίνης, δήμαρχος της Αλοννήσου.
ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr/

You May Also Like

Πολύτεκνη οικογένεια στην Κόρινθο ζει σε σπηλιά 30 μέτρων:Κυκλοφορούν με τόξα και βέλη

H εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο παραπέμπει σε «ανθρώπους των σπηλαίων».

Σάκης Αρναούτογλου: Άνοιξη με 20 βαθμούς και αλλαγή με χιόνια και κάτω από 1.000 μ.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού Απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται τις επόμενες…

Το πιο παλιό καφενείο της Ελλάδας άνοιξε το 1785 και δεν έκλεισε ποτέ

Στην κορυφογραμμή του Νότιου Πηλίου, σε υψόμετρο 310 μέτρων με άπλετη θέα…

Αισιόδοξη η Μίνα Γκάγκα: «Η πανδημία λήγει, το φετινό Πάσχα θα είναι κανονικό, υπομονή λίγο καιρό ακόμη»

Αισιόδοξη η Μίνα Γκάγκα: «Η πανδημία λήγει, το φετινό Πάσχα θα είναι…

Οργή για γκρουπ βολιωτών που αγνόησε τα μέτρα και πήγε εκδρομή στην Τουρκία

Οργή για γκρουπ βολιωτών που αγνόησε τα μέτρα και πήγε εκδρομή στην…

Τουρίστες χάθηκαν στην Κίμωλο και βρέθηκαν στη Μήλο

Η περιπέτειά τους στη θάλασσα

Κεραμέως: Δεν έχω βρει άλλη ευρωπαϊκή χώρα να κάνει τόσους ελέγχους σε περίπτωση κρούσματος

«Τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν υποφέρει πάρα…

Σάμος – Ελικόπτερο: Το χρονικό της μοιραίας υδροληψίας

Δύο νεκροί από το τετραμελές πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε κοντά…

Γιάννης Μαλούχος: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο ηθοποιός

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με μία ανάρτησή του στο Facebook