Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου έχουν αποφασίσει επίσης τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζομένων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.  Η εφημερίδα “Ορίζοντες” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ως εκ τούτου δεν θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους όλης της χώρας καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου.  Επίσης θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μέσω ανακοίνωσής της η  ΓΣΕΕ τονίζει πως  η 24ωρη απεργία της Τετάρτης και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που εάν εφαρμοστούν θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον. Αναφέρει μάλιστα πως  ο αγώνας είναι μονόδρομος, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Ποιοι συμμετέχουν

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στις 16, 17 και 18 Μαΐου. Στις 16 Μαΐου από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 και από τις  21:00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Χατζηδάκης για Φουρθιώτη: Αν βεβαιωθούν παρανομίες η κυβέρνηση θα ζητήσει πίσω τα λεφτά

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως τα χρήματα θα ζητηθούν από τον Μένιο…

Ελεύθερες από σήμερα οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα-Τι ισχύει

Ελεύθερες από σήμερα οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα-Τι ισχύει

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος

Άδωνις Γεωργιάδης: Είκοσι νέες προσλήψεις για τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ώρες – Το νέο μοντέλο λειτουργίας

Αλλαγές στη διανομή των φαρμάκων υψηλού κόστους

Συγκλονίζει κτηνοτρόφος-Κλαίει με λυγμούς πάνω στα καμένα ζώα του (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από τις…

Μητσοτάκης: Απάντησε με το άρθρο 25 του Συντάγματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μητσοτάκης: Απάντησε με το άρθρο 25 του Συντάγματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κορονοϊός – Νέο μέτρο: Επιχειρήσεις θα ανοίγουν εκτάκτως τις Κυριακές!

Νέο μέτρο λαμβάνεται εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα με…

Τσίπρας: 11 άμεσα μέτρα για ανακούφιση της κοινωνίας

Τσίπρας: 11 άμεσα μέτρα για ανακούφιση της κοινωνίας