Opening of the mega vaccination center against Covid-19 in Athens, Greece on February 15, 2021. / Έναρξη λειτουργίας του mega εμβολιαστικού κέντρου κατά της Covid-19, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι, Αθηνα, 15 Φεβρουαρίου 2021.

Γεωργαντάς: 35.000 ραντεβού για εμβόλιο σε δύο ημέρες

Την αύξηση της κινητικότητας γύρω από τον εμβολιασμό σχολίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ έκανε γνωστό πως τις τελευταίες ημέρες στην πλατφόρμα, στην οποία προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό, σημειώθηκε αύξηση 50% σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου μήνα, αφού μόλις σε δύο μέρες έκλεισαν ραντεβού 35.000 άτομα.

Πιο αναλυτικά, ο Γ. Γεωργαντάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ σημείωσε πως «περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», ενώ σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, όπως είπε, μετά την αποστολή SMS το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε.

Όσον αφορά στα SMS που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποστέλλονται στους ανεμβολίαστους για να τους παρακινήσουν να εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. «Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:https://www.liberal.gr/

You May Also Like

Tέλη κυκλοφορίας στην καραντίνα: Τι αλλάζει – Πώς και τι πληρώνουμε – Η παράταση

Tέλη κυκλοφορίας στην καραντίνα: Τι αλλάζει – Πώς και τι πληρώνουμε –…

Χλεύη ΗΠΑ προς Ελλάδα για φρεγάτες: «Οι ζητιάνοι δεν δικαιούνται επιλογής»

Χλεύη ΗΠΑ προς Ελλάδα για φρεγάτες: «Οι ζητιάνοι δεν δικαιούνται επιλογής»

Αυτοκίνητα: 17,3 έτη η μέση ηλικία των Ι.Χ. στην Ελλάδα

Τον πλέον γερασμένο στόλο οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση διαθέτει η Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 5 προκηρύξεις για 1.033 μόνιμες θέσεις

ΑΣΕΠ: Έρχονται 5 προκηρύξεις για  1.033 μόνιμες θέσεις

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζουν τα πάντα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Τι φέρνει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο θα γίνονται πολύ σύντομα οι εισαγωγές στα…

Cyber Monday 2020 η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Τι σημαίνει για το εμπόριο

Cyber Monday 2020 η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Τι σημαίνει για το…

4 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το διάστημα 4 με 8 Ιουλίου. Κανένας λόγος ανησυχίας διασποράς του ιού από τα ορφανά κρούσματα

4 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το διάστημα 4 με…

ΟΑΕΔ – ανεργία Ιουλίου: Μειώθηκε στο έτος, αυξήθηκε στο μήνα

Αύξηση ανέργων κατά 16.056 άτομα καταγράφηκε τον Ιούλιο στον ΟΑΕΔ, αν η…