Γεωργιάδης: “Η Ελλάδα δεν έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας” – Αντιδράσεις στο twitter

Την ανάγκη για “συντονισμένη δράση” εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο twitter σχετικά με την αύξηση των τιμών ενέργειας.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει για τις τιμές της ενέργειας ότι “έχουν ξεφύγει σε βαθμό αδιανόητο”, ωστόσο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει τις ακριβότερες τιμές.

“Οι Τιμές της Ενέργειας έχουν ξεφύγει σε βαθμό αδιανόητο. Ένα προφανές γεωπολιτικό παιχνίδι με το Φυσικό Αέριο, οδηγεί την Οικονομία της ΕΕ σε κρίση. Η Ελλάδα δεν έχει τις ακριβότερες τιμές, όπως βλέπετε, αλλά αυτό σε αυτό το ύψος μικρή σημασία έχει. Χρειάζεται συντονισμένη δράση”, αναφέρει στην ανάρτησή του.

Μάλιστα, για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του, παρέθεσε και πίνακα στον οποίο αποτυπώνονται οι υψηλότερες τιμές ενέργειας σε χώρες της Ευρώπης.

Γεωργιάδης:
TWITTER

Ωστόσο, ο πίνακας που παρέθεσε ο υπουργός προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων χρηστών του twitter που έσπευσαν να του απαντήσουν και να τον κατηγορήσουν για “ψευδή στοιχεία”, καθώς ο εν λόγω πίνακας, όπως αναφέρθηκε στα social, αφορά την ημερήσια κατανομή των τιμών.

Συγκεκριμένα, σε απάντησή του, χρήστης αναφέρει για τον υπουργό ότι χρησιμοποίησε τα ημερήσια στοιχεία και όχι τα ετήσια, παραθέτοντας ακόμη έναν πίνακα που δείχνουν για την Ελλάδα ότι βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τις υψηλότερες αυξήσεις.

Γεωργιάδης:
TWITTER

Γεωργιάδης: Εκτός από την ενέργεια, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε προϊόν

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, τονίζοντας ότι η μοναδική αύξηση που έχει γίνει αφορά την ενέργεια και ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.

“Αν εξαιρέσεις το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα. Έχουμε διαθέσει 1,1 δις ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και από το νέο έτος θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ένα κομμάτι της αύξησης αναγκαστικά θα φτάσει στον καταναλωτή”, δήλωσε.

You May Also Like

Λογαριασμοί ρεύματος: «Βόμβα» η υπόθεση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Φόβοι για ντόμινο ανεξόφλητων οφειλών στην αγορά, που θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία…

Ομόλογα: Νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του 10ετους

Ομόλογα: Νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του 10ετους

Πότε και ποιοι κινδυνεύουν να τους «κλειδώσει» η εφορία τον ΑΦΜ

Μέσα στο 2022 «μπλοκαρίστηκαν» 147 ΑΦΜ – Ποιες συναλλαγές «παγώνουν»

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου» της ΔΥΠΑ

Απευθύνεται σε νέους ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών

Αύξηση κινδύνου φτώχειας διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος

Αναγκαία η καλύτερη στόχευση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής, τονίζει στην έκθεση για την ελληνική οικονομία

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τα voucher βιβλίων

Στα πλαίσια του προγράμματος Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2023.

Καταστράφηκαν 14.000 στρ. μηλοκαλλιέργειας Καστοριάς λόγω ηλιακών εγκαυμάτων (VIDEO)

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει το τυπικό χρώμα του φλοιού, με αποτέλεσμα τα μήλα να χάνουν την εμπορική τους αξία.