Metro: Προχωρά σε αυξήσεις μισθών από το νέο έτος – Κατώτατες μεικτές αποδοχές στα €900

Το 2023 χαρακτηρίστηκε από τον υψηλό πληθωρισμό τροφίμων που επηρέασε το εισόδημα των νοικοκυριών και από τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο σύνολο του κλάδου των σούπερ μάρκετ.

Η METRO αναγνωρίζοντας τη συμβολή των ανθρώπων της στα καταστήματα My market και METRO Cash & Carry, αλλά και στα Κέντρα Διανομής, προχωρά από 01/01/2024 σε αυξήσεις μισθών διαμορφώνοντας τις κατώτατες, μεικτές, συνολικές αποδοχές στα €900, για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Έτσι, οι μηνιαίες αποδοχές διαμορφώνονται κατά 15,4% υψηλότερες από τον κατώτατο θεσμοθετημένο μισθό. Παράλληλα αυξάνονται επιδόματα που αφορούν σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης και ειδικότητες στο Δίκτυο Καταστημάτων και στα Κέντρα Διανομής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, τα σταθερά επιδόματα επηρεάζουν το 76% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, ενώ το 66% του συνόλου δύναται να λαμβάνει έκτακτο bonus, βάση επίτευξης στόχων.

Επιπλέον, ανανεώνεται για άλλον ένα χρόνο η έκτακτη παροχή που δόθηκε πέρυσι και αφορά σε «Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Περιεχομένου Κατοικιών σε κίνδυνο», ετήσιας διάρκειας, με κάλυψη έως €3.000, με στόχο την προστασία της περιουσίας σε περίπτωση κλοπής ή φυσικών καταστροφών, για το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας.

Το ποσό των συνολικών αυξήσεων & πρόσθετων παροχών της εταιρείας προς τους ανθρώπους της στα Καταστήματα και στα Κέντρα Διανομής θα ξεπεράσει για το 2024 τα € 14 εκατ.

https://www.imerisia.gr/

You May Also Like

Αδ. Γεωργιάδης: Η μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης θα γίνει κλιμακωτά αλλά ουδέτερα

Όπως τόνισε «δεν θα μοιράσουμε λεφτά που δεν έχουμε γιατί τότε ο “νέος Σόιμπλε” θα είναι παρών».

Κόβουν τον καφέ εκτός σπιτιού πάνω από τους μισούς Έλληνες

Μετά τους περιορισμούς που είχε επιβάλλει ο Covid-19 στην αγαπημένη συνήθεια των…

Επίδομα θέρμανσης: Πότε κάνουν «πρεμιέρα» οι αιτήσεις – Τα νέα δεδομένα

Αναμονή για την πλατφόρμα  χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο- Τι αλλάζει σε αξιολόγηση και μπόνους

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, θα συζητηθεί το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Στο «ρελαντί» η υποβολή φορολογικών δηλώσεων στο TAXISnet

Ένα μήνα και κάτι πριν την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή…

Το Κίεβο κλείνει από σήμερα στρόφιγγα ρωσικού αερίου: Το ενεργειακό μπλακ άουτ προ των πυλών της ΕΕ

Διακόπτεται η μεταφορά του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού…

Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Στα υψηλότερα επίπεδα 27 ετών

Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Στα υψηλότερα επίπεδα 27…

Αιθαλομίχλη: Φόβοι για επιστροφή στους χειμώνες της οικονομικής κρίσης

O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής…