Metro: Προχωρά σε αυξήσεις μισθών από το νέο έτος – Κατώτατες μεικτές αποδοχές στα €900

Το 2023 χαρακτηρίστηκε από τον υψηλό πληθωρισμό τροφίμων που επηρέασε το εισόδημα των νοικοκυριών και από τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο σύνολο του κλάδου των σούπερ μάρκετ.

Η METRO αναγνωρίζοντας τη συμβολή των ανθρώπων της στα καταστήματα My market και METRO Cash & Carry, αλλά και στα Κέντρα Διανομής, προχωρά από 01/01/2024 σε αυξήσεις μισθών διαμορφώνοντας τις κατώτατες, μεικτές, συνολικές αποδοχές στα €900, για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Έτσι, οι μηνιαίες αποδοχές διαμορφώνονται κατά 15,4% υψηλότερες από τον κατώτατο θεσμοθετημένο μισθό. Παράλληλα αυξάνονται επιδόματα που αφορούν σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης και ειδικότητες στο Δίκτυο Καταστημάτων και στα Κέντρα Διανομής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, τα σταθερά επιδόματα επηρεάζουν το 76% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, ενώ το 66% του συνόλου δύναται να λαμβάνει έκτακτο bonus, βάση επίτευξης στόχων.

Επιπλέον, ανανεώνεται για άλλον ένα χρόνο η έκτακτη παροχή που δόθηκε πέρυσι και αφορά σε «Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Περιεχομένου Κατοικιών σε κίνδυνο», ετήσιας διάρκειας, με κάλυψη έως €3.000, με στόχο την προστασία της περιουσίας σε περίπτωση κλοπής ή φυσικών καταστροφών, για το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας.

Το ποσό των συνολικών αυξήσεων & πρόσθετων παροχών της εταιρείας προς τους ανθρώπους της στα Καταστήματα και στα Κέντρα Διανομής θα ξεπεράσει για το 2024 τα € 14 εκατ.

https://www.imerisia.gr/

You May Also Like

Οι πλούσιες χώρες της G7 χρωστάνε 13τρισ. δολάρια στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου

Κι αντί να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απαιτούν αποπληρωμές τοκοχρεολυσίων 232 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι φόροι στα ακίνητα το 2017: Κερδισμένοι και χαμένοι

Την νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα «παγώσει» η επιβολή του φόρου…

Ξεκινά σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα του 2024 στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων στον κλάδο της γουνοποιίας οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας!

Ξεκινά η καταβολή του δώρου Πάσχα του 2024 στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων στον κλάδο της γουνοποιίας

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Δ.ΥΠ.Α. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία),…

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι επιδοτήσεις για τον Δεκέμβριο

Στα 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο.

Γ. Κασαπίδης: Εγκρίθηκαν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης της Περιφέρειας από την Οικονομική Επιτροπή

«Πρώτη η Δυτική Μακεδονία, ανοίγει το χορό των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στην Ελλάδα»

Αντιδράσεις στην Τουρκία: Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού

Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Πόσο μειώθηκαν οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο σε μια εβδομάδα

Στην Κύπρου έστω και οριακά οι τιμές μειώθηκαν ενώ ο μέσος όρος τιμών στην ΕΕ των «19» αυξήθηκε.

Παράταση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στον κλάδο της Γουνοποιίας

Προθεσμίες υπευθύνων δηλώσεων Ιουλίου – Αυγούστου 2025