ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, επιτυχημένη αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση Laser!

Παρά την κρίση του Covid-19, που έχει περιορίσει αρκετά τις κλινικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου, σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την
Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, επιτυχημένη αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση Laser και χωρίς εξωτερική τομή!!!

Όπως αναφέρει ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Χολέβας:”Αξιοποιούνται έτσι με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες που παρέχει το καινούργιο χειρουργικό μικροσκόπιο και ο ενδοσκοπικός πύργος υψηλής ευκρίνειας, που παραλήφθηκε στις αρχές του έτους από το Νοσοκομείο μας.

Η χειρουργική Laser προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία του καρκίνου του λάρυγγα, καθώς επιτρέπει την πλήρη αφαίρεση του όγκου με ελάχιστες επιπλοκές, χωρίς εξωτερικές τομές και χωρίς τραχειοτομή, ενώ και η φωνή των ασθενών προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο.Ο Καθηγητής κ. Ψυχογιός Γεώργιος, που πραγματοποίησε την επέμβαση με τη βοήθεια του Καθηγητή και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής κ. Καστανιουδάκη Ιωάννη, ανέλαβε υπηρεσία στο ΠΓΝΙ πριν από περίπου ένα χρόνο. Η εμπειρία του, επιτρέπει την ανάπτυξη νέων ιατρικών πεδίων στο ΠΓΝΙ, από τα οποία θα επωφεληθούν τα μέγιστα οι πολίτες της περιοχής”.

 

epirusgate.blogspot.com

You May Also Like

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και από πότε: Όλες οι επιβαρύνσεις

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και από πότε: Όλες οι…

Φρίκη στον Βόλο: Μαχαίρωσαν σκύλο μέχρι θανάτου και τον παράτησαν στη μέση του δρόμου

Οι δράστες χτύπησαν άγρια το αδέσποτο και στη συνέχεια το μαχαίρωσαν σε όλο του το σώμα

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα – «Σας παρακαλώ βοηθήστε τους»

Eγκλωβισμένοι καλούσαν το 112 και εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Αγαθοκλέους: 14 μήνες δεν ξυρίστηκε και απουσίαζε 7 μήνες από το σπίτι για τον ρόλο του Αγίου Παϊσίου

Αποκάλυψε την αντίδραση του γιου του όταν τον είδε να υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο

Έβρος: Ζευγάρι ηλικιωμένων έκανε δωρεά 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Άλλη μία δωρεά δόθηκε σε νοσοκομείο, αυτή τη φορά από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Διδυμότειχο.

Πανικός από εμπρησμό σε ουζερί στην Πτολεμαΐδα

Οι γείτονες βγήκαν στον δρόμο με πυροσβεστήρες στα χέρια και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά

Μπαμπινιώτης: Άδικες και απάνθρωπες οι Πανελλαδικές – Πώς να γίνεται η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με απολυτήριο Λυκείου