Οι ομοιότητες των εγκλημάτων κατά γυναικών

Παρότι κάποιοι χαρακτηρίζουν «πρωτόγνωρη» για τα ελληνικά δεδομένα τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, στην πραγματικότητα οι γυναικοκτονίες μόνο σπάνιο φαινόμενο δεν είναι στην Ελλάδα και τέτοιες δολοφονίες έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Μια από τις πιο πρόσφατες γυναικοκτονίες ήταν η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Στις 28 Νοεμβρίου 2018 η άτυχη φοιτήτρια βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άνδρες στο νησί της Ρόδου.

 

Η 32χρονη Κατερίνα Μελάκη στραγγαλίστηκε από τον σύζυγό της τον Μάρτιο του 2019 στη Σητεία. Η γυναίκα βίωνε την κακοποίηση συστηματικά από τον σύζυγός της και έναν μήνα πριν την δολοφονία της είχε καταγγείλει τον άντρα της στην Αστυνομία. Ο 37χρονος σύζυγος της Κατερίνας Μελάκη, τη στραγγάλισε σε διπλανό δωμάτιο από αυτό που βρίσκονταν τα δύο παιδιά τους, τότε μόλις 6 και 18 μηνών.

 

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και ένα χρόνο για περιύβριση νεκρού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, στον Τάσο Τσιουχάρα για τον θάνατο της 37χρονης γυναίκας του Ανθής Λινάρδου τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης. «Ναι, την έπνιξα και ας πάω ισόβια» είχε πει κυνικά στους αστυνομικούς ο 40χρονος δράστης. Ο συζυγοκτόνος μάλιστα μετά την ασποτρόπαια πράξη του, δήλωσε την εξαφανισή της, φανερά ανήσυχος για την συζυγό του, κάνοντας μάλιστα έκκληση να βρεθεί. Για 4 ολόκληρες ημέρες αναζητούσε δήθεν την Ανθή Λινάρδου και προσπαθούσε να παραπλανήσει τις αρχές με κάθε τρόπο.

 

Ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε την 20χρονη Κική Κούσογλου αφότου είδε ένα μήνυμα στο κινητό της από άλλον άντρα. Οι δύο τους γνωρίζονταν από παιδιά, μεγαλώσανε μαζί στη Βέροια και στη συνέχεια έγιναν ζευγάρι για πέντε χρόνια. Το 2005 όμως αποφάσισαν να χωρίσουν. Υπήρχαν πολλές σκηνές ζηλοτυπίας από τον Δάνο, όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ωστόσο διατήρησαν μια καλή σχέση. Την 10η Απριλίου, το 2005, ο Δάνος και η Κική έχουν κανονίσει να συναντηθούν στο σπίτι του πρώτου, με τον 23χρονο να δηλώνει ακόμα ερωτευμένος μαζί της. Η ώρα πέρασε από την κουβέντα, η Κική αποκοιμήθηκε. Ο δράστης βρήκε την ευκαιρία να κοιτάξει το κινητό της. Βρήκε ένα μήνυμα από έναν άλλον άντρα και την στραγγάλισε ενώ την έθαψε μαζί με τη βοήθεια ξαδέρφου του. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης συμμετείχε στις έρευνες παίζοντας θέατρο.

 

Μία γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Καβάλα το 1999 ήταν αυτή της Γιούλι Σκάλι από τον Σκιαδόπουλο. Η δολοφονία της Σκάλι έγινε στις 8 Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος στραγγάλισε τη μέλλουσα γυναίκα του στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια έκρυψε το ακέφαλο πτώμα της σε μια βαλίτσα. Ο δράστης δήλωνε στην αστυνομία ότι ταξίδεψαν μαζί στις 10 Ιανουαρίου από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα. Όταν θα φτάσουν στην πρωτεύουσα η αρραβωνιαστικιά του θα μπει σε ένα μαγαζί για να φάει -υποτίθεται- και από τότε δεν θα την ξαναδεί. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία θα τον θεωρήσει ύποπτο. Και μέχρι να περάσουν 18 μέρες και να καταφέρουν να τον κάνουν να ομολογήσει, εκείνος προσπαθούσε να θολώσει τα νερά επικοινωνώντας με τις εκπομπές του Χαρδαβέλα και της Νικολούλη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, στέλνοντάς τους τις φωτογραφίες της Τζούλι Σκάλι.

 

Ο δολοφόνος, σκοτώνει την σύζυγό του, Τάνια Χαριτοπούλου, το Αύγουστο του 1998, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, μπροστά στα μάτια της τρίχρονης κόρης τους. Το πτώμα της δεν βρέθηκαν ποτέ. Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα στην αδερφή του και της είπε « ότι και σε 200 χρόνια το πτώμα δεν θα το βρουν».

 

Μετά τις αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την κυνική ομολογία του συζύγου για τη δολοφονία της 19χρονης Καρολάιν, σε πολλούς το απεχθές έγκλημα θύμισε τη δολοφονία της 18 χρονης Ζωής από τον σύζυγό της Παναγιώτη Φραντζη.

 

Η Ζωή Γαρμανή, 18 χρονών, δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Παναγιώτη Φρατζή 27 ετών, φοιτητή της Ανωτάτης Εμπορικής και το πτώμα της βρήκε ένας ρακοσυλλέκτης στα σκουπίδια.

 

Ο Παναγιώτης Φραντζής και η Ζωή Γαρμανή είχαν γνωριστεί τον Οκτώβριο του 1985. Ο πρώτος, 25 χρονών, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, γιος αστικής οικογένειας που ζούσε στα Κάτω Πατήσια, και εκείνη 16 ετών, τελείωνε τότε το Λύκειο, κόρη ευκατάστατης αστικής οικογένειας που ζούσε τον Άγιο Νικόλαο Πατησίων. Σύμφωνα με τις καταθέσεις φίλων και συγγενών του Παναγιώτη Φραντζή, η γνωριμία του εκείνη με την Ζωή οδήγησε γρήγορα σ’ έναν σφοδρό έρωτα.

 

Ο γάμος του ζευγαριού έγινε τον Δεκέμβριο του ’86, οπότε και εγκαταστάθηκαν σε δικό τους διαμέρισμα, στην οδό Αιλιανού. Η συμβίωση των δυο νέων υπήρξε εξ αρχής δύσκολη και επεισοδιακή. Ο ιατροδικαστής Πάνος Γιαμαρέλος είχε δηλώσει τότε για τον δράστη ότι «δείχνει μια ψυχική διαστροφή του εγκληματία, αφού μετά το θάνατο ηδονιζόταν ή εκδικούνταν κάνοντας κομμάτια το θύμα του» και εκτίμησε ότι αρχικά το θύμα στραγγαλίστηκε και μετά την τεμάχισε.

 

You May Also Like

Απειλή για «χαράτσι» 240 εκατ. ευρώ λόγω… σκουπιδιών

Οι δημότες κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με τεράστια ποσά εξαιτίας της αποτυχίας της Πολιτείας στην ανάπτυξη δομών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΦΕΔΡΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ 26 ΧΛΜ (VID)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΦΕΔΡΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ 26 ΧΛΜ (VID)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Σκάστε, σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»

Συγκλονίζει η θεία του 20χρονου τραυματία που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

«Δεν έχετε οικογένειες; Ψυχή δεν έχετε; Δεν αγαπάτε εσείς;».

O Εισβολέας είχε κάτι να πει για τους “δημοσιογράφους”

Μητσοτάκης: Στρατηγικός στόχος η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό παίχτη και να ενισχύσει τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης». 

Σάμος – Ελικόπτερο: Το χρονικό της μοιραίας υδροληψίας

Δύο νεκροί από το τετραμελές πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε κοντά…

Τάσος Ξιαρχό – Η Δανάη Μπάρκα απάντησε για το «χοντρή παρουσιάστρια» με τον πιο όμορφο τρόπο

Τάσος Ξιαρχό – Η Δανάη Μπάρκα απάντησε για το «χοντρή παρουσιάστρια» με…

Noσοκομείο Σερρών: «Εφερε βαριές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή» το 11χρονο αγόρι

Η τραγική κατάληξη του συμβάντος στο δημοτικό σχολείο, όπως αποτυπώνεται στο ανακοινωθέν…

ΟΑΕΔ – «Δουλειές ξανά»: Θα διαγράφονται όσοι αρνούνται τρεις φορές θέση εργασίας

Στόχος η καταπολέμηση φαινομένων κατάχρησης και απάτης ενώ  ο οργανισμός θα μετατραπεί…