Την ανησυχία των επιστημόνων για αύξηση των κρουσμάτων από τα σχολεία, εξέφρασε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να γίνει κάποιο οριζόντιο κλείσιμο στην Εκπαίδευση, ενώ τόνισε ότι η διασπορά του ιού στις σχολικές αίθουσες δεν θα οδηγήσει απαραίτητα και σε έξαρση της πανδημίας στην χώρα.

Αναφορικά για τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να τηρηθούν στο έπακρο, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο θέμα θα επανεκτιμηθούν.

Μάλιστα, ο καθηγητής υποστήριξε πως δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία . Όπως δήλωσε, λαμβάνοντας ως δεδομένα την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμωνομένων τμημάτων και όχι σχολείων. «Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο, σε περίπωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε», πρόσθεσε.

Εστίασε δε στα πλεονεκτήματα του αυξημένου testing και την συνεισφορά του στον έλεγχο μια ενδεχόμενης διασποράς:

«Tα παιδία μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου. Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν».

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες, ο καθηγητής σημείωσε πως πρέπει να συνεχίσει η ενημέρωση για αυτό το ζήτημα και να συμμετάσχουν σε αυτή οι παιδίατροι, ενώ όπως είπε καλούν και τον ίδιο τον συνεχώς γονείς, οι οποίοι έχουν ανησυχίες και ανασφάλειες.

ΠΗΓΗ:https://www.cnn.gr/

You May Also Like

Μονή Πορετσού: Καλύτερα στη Μόρια είπαν οι πρόσφυγες και εγκατέλειψαν το μοναστήρι (βίντεο)

Μονή Πορετσού: Καλύτερα στη Μόρια είπαν οι πρόσφυγες και εγκατέλειψαν το μοναστήρι…

Θλίψη στον αθλητισμό: Απεβίωσε η Ρεμπέκα Τσεπτέγκι

Είχε δεχτεί βίαιη επίθεση από τον σύντροφό της, ο οποίος την περιέλουσε με βενζίνη και την πυρπόλησε στη δυτική Κένυα.

«Δεν έχουμε που να πάμε, που μπορούμε να πάμε;»: Οι Ουκρανοί για τη ρωσική εισβολή, όπως την έζησαν

Οι κάτοικοι της Ουκρανίας έχουν ονόματα, φωνή και μιλούν για τον πόλεμο,…

Ιράν: Αγωνία για τη φοιτήτρια Ahoo Daryaei – Το ισλαμικό καθεστώς λέει ότι είναι ψυχασθενής

Σύμβολο για τις γυναίκες του Ιράν χαρακτηρίζουν τη φοιτήτρια

Κ. Μπακογιάννης: Εξωφρενικές οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών

Κ. Μπακογιάννης: Εξωφρενικές οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών

Πιρς Μπρόσναν: Ο πράκτωρ 007 στην Καβάλα

Ελληνικές γεύσεις δοκίμασε ο διάσημος ηθοποιός Πιρς Μπρόσναν κατά την παραμονή του στην όμορφη πόλη της Καβάλας.

Τέμπη: Διεκόπη η δίκη της πρώτης αγωγής αποζημίωσης συγγενών θύματος

Διακοπή για τις 5 Απριλίου πήρε η πρώτη δίκη για τα Τέμπη

Απογραφή 2021: Περιστατικά καθημερινής τρέλας και… παραιτήσεις απογραφέων

Απογραφή 2021: Περιστατικά καθημερινής τρέλας και… παραιτήσεις απογραφέων

Δημογλίδου για υπόθεση B. Καλογήρου: Απαντήσεις από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου – Τσούκαλης

Η πιο μυστηριώδης έρευνα των τελευταίων δεκαετιών

Κιβωτός του Κόσμου: 280 ακίνητα και €10 εκατ. έχει η οργάνωση του πατέρα Αντωνίου

Στον Άγιο Γεώργιο της δομής στον Κολωνό, δύο τοιχογραφίες απεικονίζουν τον πατέρα…