Γ. Ζεμπιλιάδου: «Τι συμβαίνει με το θέμα των μετεγκαταστάσεων Ακρινής και Αναργύρων;»

Τι συμβαίνει τελικά με το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής αλλά και των Αναργύρων;

Επειδή τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ορισμένων “περίεργων” ειδήσεων για το αν και πότε κατατέθηκε το σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, η οποία αν και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπήρχε ήδη από το 2014, πήγε πίσω τέσσερα (4) χρόνια, ζητάμε με επίσημη ερώτηση μας στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να μάθουμε, και μαζί με μας όλη η τοπική κοινωνία και κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τι ακριβώς συμβαίνει.

Ελπίζουμε να μην είναι άλλο ένα πυροτέχνημα της σημερινής Περιφερειακής αρχής, κάτι στο οποίο, δυστυχώς, μας έχει συνηθίσει, και να μην ταλαιπωρούνται άδικα τόσοι συμπολίτες μας που περιμένουν τη μετεγκατάσταση των οικισμών τους.

Με την ερώτηση που κατέθεσε ο συνδυασμός μας ζητά:

1ο Να μας δοθεί αντίγραφο του Σχεδίου που στάλθηκε από τη ΔΕΗ στο Υπουργείο, προκειμένου να γνωρίζουμε επίσημα τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτό βάζει για την απαλλοτρίωση του οικισμού Ακρινής και τις μετεγκαταστάσεις  Ακρινής και Αναργύρων. Το θέμα της ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς στην κατάρτιση του εν λόγω Σχεδίου δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων και της Περιφέρειας, όπως συνέβη στην κατάρτιση του προηγούμενου Σχεδίου.

 

2ο Με δεδομένο ότι το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) ήταν ήδη κατατεθειμένο στο Υπουργείο από το 2014 και αυτό που εκκρεμούσε ήταν η υπογραφή του και η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υπογραφής του ΠΔ μετά από αυτή την άσκοπη καθυστέρηση που μάλιστα κατοχυρώσατε και με Νόμο ( Άρθρο 147 Τροποποίηση του ν. 3937/2011).

 

3ο Σχετικά με την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού Αναργύρων θα θέλαμε να γνωρίζουμε πότε αυτή προβλέπεται να κηρυχθεί.

 

4ο Σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των παραγωγικών μονάδων των Αναργύρων που έχουν πληγεί από την δραματική κατολίσθηση του Ορυχείου Αμυνταίου.

You May Also Like

Σύλληψη δυο ατόμων, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Σύλληψη δυο ατόμων, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Δήμος Βοΐου: Καθαρισμός των οικοπέδων και των λοιπών ακάλυπτων χώρων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της

Σύμφωνα με την ισχύουσα Πυροσβεστική Διάταξη

Ανακήρυξη υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2018

Ανακήρυξη υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς για τις εκλογές της…

Καστοριά: Επίσκεψη των μηχανικών στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP

Καστοριά: Επίσκεψη των μηχανικών στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP

Πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των  Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων και Μελών των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων Καστοριάς

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος

Δυτική Μακεδονία: Να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ, με δεύτερο ασθενοφόρο άμεσα, στην Εορδαία και την Καστοριά

Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του δυναμικού των διασωστών του ΕΚΑΒ  στην Δυτική…

Της μάνας σου η καραντίνα από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Κωσταραζίου

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου στις 21:30 . Είσοδος ελεύθερη

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη