Πριν γίνουν κυβέρνηση, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρωτοστατούσαν στο κίνημα «δεν πληρώνω».        Και ξαφνικά οι 18 σταθμοί διοδίων, που προβλέπονταν από την προηγούμενη Απόφαση, με την κυβέρνηση Τσίπρα έγιναν 38!

 

Μία ακόμη ανακολουθία της σημερινής κυβέρνησης, που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει ως κυβέρνηση. Μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση των yes man της πρώτης φοράς αριστεράς προς τους δανειστές, παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Μια ακόμη φορά που αποδεικνύεται πως, από όσα έλεγαν, δεν ισχύει τίποτε και κάνουν παντού τα ακριβώς αντίθετα.

 

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλούν από μόνοι τους. Με τα νέα διόδια η χρέωση ανά χιλιόμετρο σχεδόν θα υπερδιπλασιαστεί, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος μετακίνησης ανθρώπων και μεταφοράς προϊόντων. Πρόκειται επομένως για μία απαράδεκτη, αντιαναπτυξιακή απόφαση, πραγματική ταφόπλακα, όχι μόνο για τη Δυτική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα, καθώς η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ είναι             ο μεταφορικός, τουριστικός, συγκοινωνιακός και εξαγωγικός μοχλός της.

 

Όλα αυτά τα είχα επισημάνει εγκαίρως, τόσο με δημόσιες δηλώσεις μου, όσο και με σχετική Ερώτηση (Αριθμ. Πρωτ.: 3019/31-1-2017) που κατέθεσα στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό. Επομένως, η όποια διόγκωση του κύματος των αντιδράσεων δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν και κρίνεται ως δίκαιη και δικαιολογημένη.

 

Όσο για την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τους κατανοώ απολύτως… στο ίδιο έργο θεατές… Άλλωστε δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων, που τα ψήφισαν όλα και με τα δύο χέρια… Οι πρώην «επαναστάτες» του γλυκού νερού, που σκίζανε μνημόνια, καταργούσανε ΕΝΦΙΑ και διόδια, μεταμορφώθηκαν σε «αρνάκια» στα νύχια των δανειστών.

 

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η έννοια της αξιοπιστίας με αυτούς αποκτά μια άλλη διάσταση. Πόσο σκληρό άραγε είναι να λες συνέχεια ΝΑΙ…  Όσα ψέματα όμως κι αν πούνε δεν τους γλυτώνει τίποτα. Θα πέσουν. Το μόνο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πόσο θόρυβο θα κάνουν όταν καταρρεύσουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Π.Ε. Καστοριάς: Εργασίες οδικής ασφάλειας στην περιοχή Κοτύλης- Χρυσής

Βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας της περιοχής

Συγκρατημένη αλλά βάσιμη αισιοδοξία για την συνέχιση της κατασκευής του φράγματος του Νεστορίου.

Συγκρατημένη αλλά βάσιμη αισιοδοξία για την συνέχιση της κατασκευής του φράγματος του…

Συνελήφθη 56χρονη για διάπραξη τηλεφωνικών απατών από Καστοριανούς αστυνομικούς

Η 56χρονη εντοπίσθηκε και συνελήφθη τη στιγμή που επιχειρούσε να εξέλθει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από τη χώρα μας

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας μιλώντας για το ασφαλιστικό απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: “Σας πάμε τρένο!Γιατί η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι υπερταχεία”

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας μιλώντας για το ασφαλιστικό απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: “Σας πάμε…

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τον Μορφωτικό Σύλλογο “Η Ορεστίς”

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τον Μορφωτικό Σύλλογο “Η Ορεστίς”

Τα σύμβολα του Πάθους του Χριστού στο χωριό Αυγή Καστοριάς (19ος αιών)

Τα σύμβολα του Πάθους του Χριστού στο χωριό Αυγή Καστοριάς (19ος αιών)

Παράταση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στον κλάδο της Γουνοποιίας

Προθεσμίες υπευθύνων δηλώσεων Ιουλίου – Αυγούστου 2025

H Εμπορική Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας, κα. Gulcan Iren στην Καστοριά

H Εμπορική Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας, κα. Gulcan Iren στην Καστοριά

Συνάντηση Γρ. Γρηγοριάδη με το ΔΣ του Εξωραϊστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας

Συζήτηση επί των προβλημάτων της συνοικίας