Δήμος Γρεβενών και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έπεσαν οι υπογραφές για τον δρόμο του Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα

 

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Γρεβενών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) για την κατασκευή του δρόμου προσπέλασης στις εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ).

Η κατασκευή του δρόμου, προϋπολογισμού 603.894€, αποτελεί το Υποέργο 3 της εγκεκριμένης πράξης «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα στο Νομό Γρεβενών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Γρεβενών, ο οποίος είναι ο Φορέας Υλοποίησης του εν λόγω υποέργου, αναλαμβάνει την οριστική διάνοιξη του δρόμου, τις εργασίες ισοπέδωσης και μόρφωσης της επιφάνειας του καταστρώματος και την οδόστρωση του καταστρώματος.

Το ΕΑΠΟ θα απευθύνεται σε φοιτητές του ΠΔΜ καθώς και άλλων Πανεπιστημίων, σε μαθητές της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης και στην ερασιτεχνική Αστρονομία και τους συλλόγους.

Η κατασκευή του δρόμου προσπέλασης καθώς και η δημοπράτηση εκπόνησης των μελετών σηματοδοτούν την έναρξη της δημιουργίας ενός σύγχρονου αστεροσκοπείου, συνεισφέροντας τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής των Γρεβενών, όσο και στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

«Η δημιουργία του σύγχρονου Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στο επιβλητικό όρος Όρλιακας του Δήμου Γρεβενών αποτελεί για τον τόπο μας ένα έργο-σταθμό καθώς θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εκπαιδευτική, αναπτυξιακή και οικονομική ανάταση των Γρεβενών» τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Δημοτική Αρχή, η οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψε και στήριξε την υλοποίηση του ΕΑΠΟ, «θα βρίσκεται στο πλευρό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που είναι ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου για όποια βοήθεια απαιτηθεί».

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…