Δήμος Γρεβενών και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έπεσαν οι υπογραφές για τον δρόμο του Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα

 

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Γρεβενών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) για την κατασκευή του δρόμου προσπέλασης στις εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ).

Η κατασκευή του δρόμου, προϋπολογισμού 603.894€, αποτελεί το Υποέργο 3 της εγκεκριμένης πράξης «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα στο Νομό Γρεβενών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Γρεβενών, ο οποίος είναι ο Φορέας Υλοποίησης του εν λόγω υποέργου, αναλαμβάνει την οριστική διάνοιξη του δρόμου, τις εργασίες ισοπέδωσης και μόρφωσης της επιφάνειας του καταστρώματος και την οδόστρωση του καταστρώματος.

Το ΕΑΠΟ θα απευθύνεται σε φοιτητές του ΠΔΜ καθώς και άλλων Πανεπιστημίων, σε μαθητές της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης και στην ερασιτεχνική Αστρονομία και τους συλλόγους.

Η κατασκευή του δρόμου προσπέλασης καθώς και η δημοπράτηση εκπόνησης των μελετών σηματοδοτούν την έναρξη της δημιουργίας ενός σύγχρονου αστεροσκοπείου, συνεισφέροντας τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής των Γρεβενών, όσο και στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

«Η δημιουργία του σύγχρονου Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στο επιβλητικό όρος Όρλιακας του Δήμου Γρεβενών αποτελεί για τον τόπο μας ένα έργο-σταθμό καθώς θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εκπαιδευτική, αναπτυξιακή και οικονομική ανάταση των Γρεβενών» τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Δημοτική Αρχή, η οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψε και στήριξε την υλοποίηση του ΕΑΠΟ, «θα βρίσκεται στο πλευρό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που είναι ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου για όποια βοήθεια απαιτηθεί».

You May Also Like

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης στην Εράτυρα

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης στην Εράτυρα

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000 €

Δυτική Μακεδονία: Έρχονται τα «ΑΤΜ» γάλακτος

Τα πρώτα «ΑΤΜ» γάλακτος αναμένεται να εμφανιστούν το επόμενο διάστημα και στη…

Ευάγγελος Σημανδράκος: «Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη»

Ευάγγελος Σημανδράκος: «Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη»

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη νέα κοινωνική δομή, τα Κέντρα Κοινότητας

Μια νέα πρόσκληση που αφορά στη λειτουργία της νέας δομής, του κέντρου…

Συμμετοχή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο EUandU Conference θΕΕσσαλονίκη edition

Συμμετοχή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο EUandU Conference Θεσσαλονίκη edition