Δήμος Γρεβενών: «Όταν πάμε Λαϊκή, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Μάσκα και Αποστάσεις»

 

Με αφορμή τη διεξαγωγή της εβδομαδιαίας και καθιερωμένης Λαϊκής Αγοράς, που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή από τις 07:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι, ο Δήμος Γρεβενών και το Σωματείο Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκής Αγοράς Γρεβενών “H Αλληλοβοήθεια” ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ότι στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για τους πωλητές όσο και για τους καταναλωτές ενώ αυστηρή θα πρέπει να είναι και η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων.

 

Αναλυτικότερα, οι εκθέτες, υποχρεωτικά, θα πρέπει να φέρουν μάσκες προσώπου και να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό παρέχοντας επίσης μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. Επιπλέον, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα και χώρους απόθεσης προϊόντων. Η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι ΠΕΝΤΕ (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από κάθε αντικείμενο και η απόσταση μεταξύ των ατόμων ΕΝΑΜΙΣΗ (1,5) μέτρο.

 

Γενικότερα, η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και οι υπαίθριες συναθροίσεις σε πάρκα και πλατείες, καλώντας εκ νέου όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τη δέουσα ατομική και συλλογική ευθύνη για την πιστή τήρηση των απαιτούμενων μέτρων που θα μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της φονικής λοίμωξης, προστατεύοντας έτσι την Ανθρώπινη Ζωή, τη Δημόσια Υγεία και την Τοπική Οικονομία.

 

You May Also Like

Πασχαλινές δράσεις στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Πλούσιες σε περιεχόμενο είναι οι εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματισθεί από τον Δήμο…

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “επεισόδιο 2ο: Ο αναρμόδιος Περιφερειάρχης που ξαφνικά έγινε αρμόδιος για την Μετάλλαξη του Κορωνοϊού στα Μινκ”

Table of Contents Hide Η μεγάλη συγκάλυψη για το τι πραγματικά συμβαίνει…

Υπογράφεται η ανανέωση Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Υπογράφεται η ανανέωση Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων…

Σε τροχιά υλοποίησης ο δρόμος Κοζάνη-Λάρισα

Σε τροχιά υλοποίησης ο δρόμος Κοζάνη-Λάρισα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Το Τμήμα Ορυκτών Πόρων συνδιοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου για τις Πρώτες Ύλες και την Κυκλική Οικονομία (International Conference on Raw Materials and Circular Economy – RawMat2021)

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Το Τμήμα Ορυκτών Πόρων συνδιοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου…

Σύλληψη 22χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για κλοπή γεωργικού ελκυστήρα

Σύλληψη 22χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για κλοπή γεωργικού ελκυστήρα

Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου «Αυγείας»

Bελτιστοποιεί τη χρήση του ανακτημένου νερού εξόδου Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων με εύκολο και ασφαλή τρόπο