Δίκη για το βιτριόλι: Στο ακροατήριο και στο βήμα του μάρτυρα η Ιωάννα

του Παναγιώτης Στάθης

Με την συγκλονιστικότερη στιγμή της δίκης, την κατάθεση δηλαδή της Ιωάννας Παλιοσπύρου που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα, ξεκινά επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία στην δίκη για ένα περιστατικό που σόκαρε τη χώρα.

Η 35χρονη κοπέλα που με την παρουσία της και το ανάστημα που όρθωσε μπροστά στην τραγωδία που βιώνει, έχει δημιουργήσει ένα κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό της, θα σταθεί απέναντι σε δικαστές και ενόρκους για να περιγράψει όσα έζησε.

Στο εδώλιο, πιθανότατα δε θα βρεθεί η 36χρονη κατηγορουμένη καθώς δεν έχει γίνει γνωστό αν και πότε θα επιλέξει να εμφανιστεί. Η κατηγορούμενη εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς μεταφέρθηκε από τη Θήβα για τη δίκη της.

“Θέλει να τη ρωτήσει”

“Η Ιωάννα θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορούμενη, η οποία έχει νόμιμο δικαίωμα να μην παραστεί. Η Ιωάννα θέλει να την δει για να την ρωτήσει το γιατί έγιναν όλα αυτά”, ανέφερε χθες ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε και στον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που “πυροδότησε” τις κινήσεις της κατηγορούμενης, που έχει ομολογήσει την επίθεση.

“Αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο, η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα”, είπε και επισήμανε ότι “αμέσως μετά το έγκλημα που έκανε η κατηγορούμενη, τον πήρε πέντε φορές τηλέφωνο, αμέσως μετά.

Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει”. “Μας σηκώθηκε η τρίχα με όσα είπε ο συνήγορος αυτού του άνδρα: ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να την προμηθεύσει με βιτριόλι, του ζητούσε να την παρακολουθήσει, του έλεγε “θέλω να την βγάλω από την μέση” και αυτός δεν έκανε τίποτα”, συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

You May Also Like

Η ανάρτηση του Τάσου Δούση: «Φωτιές! Ποιος φταίει; ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Θα γίνει οργανωμένη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών; ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι μετά από τσίμπημα σκορπιού – «Τον είδα κολλημένο στην πλάτη της»

Η μητέρα της Maria, Vanessa Ramirez da Silva, περιέγραψε με πόνο την επίθεση σκορπιού που οδήγησε στο θάνατο την αγαπημένη της κόρης.

Αλλαγές στις γονικές άδειες – Πόσες ημέρες δικαιούται ο πατέρας

Αλλαγές στις γονικές άδειες – Πόσες ημέρες δικαιούται ο πατέρας

Ελεύθερος ο οδηγός της Corvette που σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο Νάσο

Ελεύθερος ο οδηγός της Corvette που σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο Νάσο

«Τουρισμός για Όλους»: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις – Νέα προθεσμία

«Τουρισμός για Όλους»: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις – Νέα προθεσμία

Γιώργος Πιλίδης: «Στην κοινωνία μας πουλάει πιο πολύ να είσαι παίκτης ριάλιτι παρά αθλητής»

Ο Γιώργος Πιλίδης μίλησε τις προάλλες στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» για…

Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει να πετάξει τον Ερντογάν εκτός Λιβύης

Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει να πετάξει τον Ερντογάν εκτός Λιβύης

Αδιανόητο: Αλλοδαπός εισέβαλε σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα και ούρλιαζε «Αλλάχ Ακμπάρ» (βίντεο)

Ο αλλοδαπός άρπαξε το μικρόφωνο από τον ιερέα και ξεκίνησε να φωνάζει…

74.327 πήγαν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ

Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε η Εύβοια, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και η Πιερία.

Τραμπ για επίθεση Ρωσίας σε Κίεβο: «Βλαδίμηρε, σταμάτα!»

Το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ μετά τους ρωσικούς σφοδρούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο