Στα μέσα του Αυγούστου όλη η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη είναι για τα… πανηγύρια. Εμείς επιλέξαμε τα πανηγύρια ( συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιο ) από αυτά που αξίζει να περάσετε μια βόλτα αν βρίσκονται κοντά στον  προορισμό σας.

PENTAVRYSOSEKDHLWSEIS2016
Πιστοί και άπιστοι, θεοσεβούμενοι και μη, το Δεκαπενταύγουστο γιορτάζουν όλοι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθόδοξης εκκλησίας, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Φέτος δε, που η επίσημη αυτή αργία και γιορτή πέφτει Δευτέρα  φτιάχνοντας ένα ωραιότατο τριήμερο, λίγοι είναι αυτοί που θα βρίσκονται στο σπίτι τους  τη μέρα αυτή κι όχι σε διάφορα χωριά της Καστοριάς   να χορεύουν στο παραδοσιακό πρόγραμμα, να τσιμπούν διάφορα κρέατα  και να τσουγκρίζουν το ποτήρι τους ανά τρίλεπτο. Ποντιακές λύρες, κλαρίνα, νταούλια,  ρετσίνες, κρέατα όλων των κατηγοριών  και πλήθος άλλων επιλογών είναι στη διάθεσή μας για να γιορτάσουμε το Δεκαπενταύγουστο και να ευχηθούμε σε όποιον Παναγιώτη, Μαρία, Δέσποινα κ.ο.κ. βρεθεί στο δρόμο μας.
Εμείς συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις –  πανηγύρια που θα πραγματοποιηθούν στον Νομό Καστοριάς και σας τα παρουσιάζουμε, σε περίπτωση που σας βγάλει ο δρόμος και αποφασίσετε να ρίξετε κι εσείς ένα χορό:
8765432-5Τριήμερο εκδηλώσεων στο Τοιχιό
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 13-14-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΠΟΤΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ:
13/8 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Τ’ΑΗΔΟΝΙΑ
14/8 ΗΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΤΣΙΠΑΡΗΣ)
15/8 ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

Διήμερες εκδηλώσεις στην Τσάκωνη
Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Αυγούστου θα διασκεδάσουν στην Τσάκωνη στο διήμερο γλέντι που διοργανώνει ο Σύλλογος Τσάκωνης στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με τους Σπεσιαλίστες και την Παραδοσιακή Ορχήστρα Αδαμόπουλου.

Εκδηλώσεις στη Διποταμία για τον Δεκαπενταύγουστο
Δύο μέρες γεμάτες ποντιακή μουσική στη Διποταμία με τους γνωστούς καλλιτέχνες Αλέξη Παρχαρίδη και Κώστα Θεοδοσιάδη
Κυριακή 14 Αυγούστου
Αλέξης Παρχαρίδης
Δευτέρα 15 Αυγούστου
Κώστας Θεοδοσιάδης

Τριήμερες εκδηλώσεις στην Οινόη

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Οινόη Καστοριάς 13, 14 και 15 Αυγούστου 2016, με τους τραγουδιστές:
Μπάμπης Ιορδανίδης(13/8)
Ματθαίος Τσαχουρίδης(14/8)
και Θεόφιλος Πουταχίδης(15/8)
με Παρθένα Ευθυμιάδου και Νίκο Μαυρίδη

Ποντιακό ξεφάντωμα  στην Πεντάβρυσο
Και φέτος με απόλυτα Ποντιακό άρωμα οι εκδηλώσεις στην Πεντάβρυσο που συγκεντρώνουν πάντα πάρα πολύ κόσμο.

Διήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ποριάς 2016!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποριάς διοργανώνει για μία ακόμη φόρα τις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
14 Αυγούστου παρέα με την ορχήστρα του Παναγιώτη Ντίμτσιου-Συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χιλιοδένρου.
15 Αυγούστου συντροφιά με την ορχήστρα “Ρυθμός και Μελωδία”-Συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποριάς.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Γλέντι στον Απόσκεπο
“Εμείς στον Απόσκεπο, μία μέρα μετά!”
Όπως κάθε χρόνο στον Απόσκεπο γλεντούν μία μέρα μετά τον δεκαπενταύγουστο έτσι και φέτος ο σύλλογος του Αποσκέπου σας προσκαλεί την Τρίτη 16 Αυγούστου να διασκεδάσετε με την ορχήστρα Χάλκινα Ηχοχρώματα.
Θα χορέψει και το χορευτικό τμήμα της Αρμονίας.

Αναβιώνει την Δευτέρα 15 Αυγούστου το ολοήμερο πανηγύρι στην Περικοπή
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Δευτέρα 15 Αυγούστου στο ορεινό χωριό του Βιτσίου την Περικοπή (Προκοπάνα), θα αναβιώσει ένα από τα ελάχιστα ολοήμερα πανηγύρια της περιοχής.
Για τον λόγο αυτό οι εκδηλώσεις τον 15Αύγουστο πραγματοποιούνται ημέρα, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος ανοίγει τις πόρτες στο κοινό μόνο την ημέρα του 15Αύγουστου.
Η Προκοπάνα είναι ένα ακατοίκητο – και χωρίς υποδομές ρεύματος – ορεινό χωριό του νομού Φλώρινας που όμως εκκλησιαστικά υπάγεται στην Μητρόπολη Καστοριάς και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1,465 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βίτσι, αποτελώντας έναν από τους ορεινότερους οικισμούς της Ελλάδας.
Ωστόσο στο ορεινό αυτό χωριό οι άνθρωποι του συλλόγου συνεχίζουν την προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, διοργανώνοντας και φέτος το ολοήμερο πανηγύρι την ημέρα της Παναγίας, εκδηλώσεις που τα τελευταία χρόνια προσελκύουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι στην πλατεία του χωριού υπό τους ήχους των ‘’χάλκινων ηχοχρωμάτων’’.13900152_1396173410399652_2232227406720163162_n13872847_669981113183064_8834149727050966877_n13615363_10210722932969837_5507922610359206346_n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις για τις συνέργειες Πανεπιστημίου Πατρών – ΤΕΙ Δ. Ελλάδας και Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις για τις συνέργειες Πανεπιστημίου Πατρών – ΤΕΙ…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Σήμερα η διανομή τροφίμων και ειδών στοματικής υγιεινής στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Δήμος Άργους Ορεστικού: Σήμερα η διανομή τροφίμων και ειδών στοματικής υγιεινής στους…

Συνεχίζονται οι δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για την προστασία των ανηλίκων

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που προσφέρουν οινοπνευματώδη ποτά και βεβαιώθηκαν…

Συνάντηση Γρ. Γρηγοριάδη με τον Σύλλογο “Αδελφών Εμμανουήλ” στο Ντολτσό

Στη συνάντηση μας με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Βλαχοδήμο και το Δ.Σ.…

Μια πιτζάμα κατέρριψε το άλλοθι του στρατιωτικού γιατρού για τη δολοφονία της συζύγου και των δύο παιδιών του. Δεν παραδέχτηκε ποτέ την ενοχή του και για 9 χρόνια έλεγε ότι τους επιτέθηκαν μεθυσμένοι χίπις

Μια πιτζάμα κατέρριψε το άλλοθι του στρατιωτικού γιατρού για τη δολοφονία της…

Ανοιχτή πρόσκληση Γ. Γρηγοριάδη για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Μηλόξυδο το αδυνατιστικό: Οφέλη του που δεν γνωρίζατε

Μηλόξυδο το αδυνατιστικό: Οφέλη του που δεν γνωρίζατε