Δεν ακούει κανείς τα «καμπανάκια»; Η καραντίνα ευνοεί την εξάρτηση των ανηλίκων από το διαδίκτυο (video)

Δεν ακούει κανείς τα «καμπανάκια»; Η καραντίνα ευνοεί την εξάρτηση των ανηλίκων από το διαδίκτυο (video)

Αύξηση του εθισμού έχουν προκαλέσει οι επαναλαμβανόμενες καραντίνες και τα συνεχή κλεισίματα των σχολείων που έχουν ως αποτέλεσμα τον εγκλεισμό στο σπίτι, αναγκάζοντας τα παιδιά όλων των ηλικιών (που δεν βρίσκουν άλλη διέξοδο) να «καρφωθούν» μπροστά σε μια οθόνη ευνοώντας την εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι γονείς πρέπει να βάζουν όρια στα μικρά παιδιά, καθώς αυτά αναζητούν ακόμα και το εικονικό χειροκρότημα μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και αυτό συμβαίνει κυρίως σε όχι τόσο καλούς μαθητές, οι οποίοι ωστόσο είναι εξαιρετικοί παίκτες.

«Υπάρχουν δραστηριότητες μέσα στο σπίτι, όπως μαγειρική ή επιτραπέζια» για να απασχοληθούν τα παιδιά, υπενθυμίζει η κλινική ψυχοθεραπεύτρια Γιάννα Βεφάλιου.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που παρουσίασε η ΕΡΤ, η ενασχόληση με το διαδίκτυο έχει αφήσει το 51,4% των εφήβων μόνο με το απολυτήριο Λυκείου. Το 86,2% είναι άγαμοι και το 47,5% μόλις που καλύπτει τις ανάγκες του με το εισόδημά του.

Η Επιστημονική υπεύθυνη τμήματος προβληματικής χρήσης διαδικτύου και Διευθύντρια της δομής απεξάρτησης «18ΑΝΩ», Στέλλα Χρηστίδη, επεσήμανε σχετικά για το τελευταίο διάστημα: «Έχουμε μικρή αύξηση στα αιτήματα τους τελευταίους μήνες από νεαρούς χρήστες του διαδικτύου, αυτό είναι μια πραγματικότητα και θα δούμε και καινούρια πράγματα τους επόμενους μήνες».

«Έχει σημασία ο ποιοτικός  χρόνος που αφιερώνουμε μπροστά στις οθόνες. Μπορεί να είναι 10 ώρες, όλες παιχνίδι; Τότε σαφώς έχουμε πρόβλημα», τονίζει η κυρία Χρηστίδη.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία τα αγόρια στρέφονται στα online παιχνίδια και τα κορίτσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας την κοινωνικοποίηση, τον ανταγωνισμό, την επιβράβευση του like και την ανταμοιβή της νίκης.

Το 57,5% των εξαρτημένων ανδρών, ασχολείται με μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια ρόλων πολλαπλών παικτών, ενώ το τελευταίο διάστημα στην δομή απεξάρτησης «18 ΑΝΩ», απευθύνονται και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, (π.χ. 60χρονος με εμμονή στο facebook). Σύμφωνα με τη δομή, από τους «απεξαρτημένους», το 89,9% είναι άνδρες.

You May Also Like

Γκρίλις – Σο: Έδωσαν 8.000 ευρώ σε beach party στη Μύκονο! (pics)

Οι Τζακ Γκρίλις και Λουκ Σο καλοπέρασαν στο νησί των ανέμων μαζί…

Σακελλαροπούλου για Τέμπη: Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση

«Χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση της ευθύνης και η μέριμνα για να μη ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα»

Από αύριο στις 6 το πρωί  θα ισχύσει  η απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια

Από αύριο στις 6 το πρωί  θα ισχύσει  η απαγόρευση κάθε άσκοπης…

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου;

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου;

Καύσωνας: Συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα – Θερμοκρασίες έως 46 βαθμούς

Table of Contents Hide Ο πιο θερμός Ιούλιος της δεκαετίας για τα…

Αύγουστος Κορτώ: «Εμείς οι αδερφές τους ξέρουμε καλά τους “άντρες παλιάς κοπής”»

Ο γνωστός συγγραφέας με τον δικό του τρόπο σχολίασε τη φράση που…

18 ερωτήσεις και απαντήσεις για την απαγόρευση  κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια

18 ερωτήσεις και απαντήσεις για την απαγόρευση  κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την…

Χωρίς αναλώσιμα οι διαβητικοί – Αποχώρησε εταιρεία από την Ελλάδα

Χωρίς αναλώσιμα υγειονομικά και ιατροτεχνολογικά υλικά κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη εξαιτίας του προϋπολογισμού που ενέκρινε και ψήφισε το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, την 11η Οκτωβρίου 2019, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Σαρηγιάννης σε ΣΚΑΪ: Μικρή αύξηση κρουσμάτων από σήμερα – Μετά τις 26 Ιουνίου κάτω από 1.000

Με αφορμή τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην ΕΜΑΚ τόνισε ότι το κράτος έχει…

Υποχρεωτικά τα υδρόμετρα στα χωράφια –Τι αναφέρει το νέο πλαίσιο

Υδρομετρητές θα πρέπει να έχουν στο εξής όλα τα νέα οργανωμένα δίκτυα…