Στον ιερό ναό Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων βρίσκεται η σορός του 34χρονου κυβερνήτη του καναντέρΧρήστου Μουλά, που χάθηκε στην Κάρυστο την ώρα της κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Η σορός του 34χρονου πιλότου έφτασε στο ναό τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία. Τα Χανιά πραγματικά θρηνούν, όπως ομολογούν συγγενείς και φίλοι του ήρωα όπως τον χαρακτηρίζουν πιλότου, μετά και το άκουσμα για το τραγικό δυστύχημα με το Canadair, στον Πλατανιστό της Καρύστου, όπου ο Χρήστος Μουλάς με τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έδωσαν αγώνα να καθυποτάξουν τις φλόγες της φωτιάς που έκαιγε στη περιοχή.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α

Σε τούτη τη γη όπου σήμερα τον αγκαλιάζει, ο Σμηναγός, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βοηθώντας παράλληλα ως νεαρός στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του.

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη θα δοθούν τα ονόματα των δύο πιλότων σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχώριου. Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και οι συνάδελφοί του στην Πολεμική αεροπορία και την ιπτάμενη οικογένεια των Canadair όπως επίσης εκατοντάδες Χανιώτες από όλο το νομό, παρακολουθώντας συντετριμμένοι την εξόδιο ακολουθία, συμπάσχοντας στον πόνο των γονιών του με άνθη και φωτογραφίες του, στα χέρια τους.

ΟΙ δύο αδικοχαμένοι πιλότοι που έλαβαν το τιμητικό μετά θάνατο τους, βαθμό του Αντιπτεράρχου σε μία σεμνή και φορτισμένη τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως μονολογούν οι γονείς του Χρήστου Μουλά, θα συναντηθούν ψηλά με την ευχή να πάψει το κακό με τις πυρκαγιές που κάθε χρόνο τραυματίζουν βαθιά την Ελληνική γη.

Όλοι όσοι συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον αδικοχαμένο πιλότο, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την πορεία και το χαρακτήρα του Αντιπτεράρχου πλέον, Χρήστου Μουλά.

Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγός του άτυχου άνδρα που διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ο γιατρός της συνέστησε να φύγει από την κηδεία λόγω της άσχημης κατάστασής της.

Υπενθυμίζεται πως το μωρό του 34χρονου κυβερνήτη θα υιοθετήσει η βουλή έπειτα από απόφαση που έλαβε προσφέροντας του στήριξη, μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος του.

Χανιά: Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο (video, φωτογραφίες)
Χανιά: Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο (video, φωτογραφίες)
Χανιά: Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο (video, φωτογραφίες)
Χανιά: Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο (video, φωτογραφίες)
Πηγή:ertnews.gr
You May Also Like

Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη,  αναμένονται βροχές, πολύ ισχυροί άνεμοι και…

Ρεκόρ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ 567.462 αιτήσεις για 1.015.077 επιταγές

Ρεκόρ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ 567.462 αιτήσεις για 1.015.077 επιταγές

Bloomberg: Νέο κύμα καύσωνα στην Μεσόγειο μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Γραφήματα με την πορεία των θερμοκρασιών

Σχολείο αποφάσισε να επαναφέρει τις ποδιές για να μη ντύνονται τόσο προκλητικά οι μαθήτριες

Ένα σχολείο στην Αττική αποφάσισε να επαναφέρει τις σχολικές ποδιές για να μη ντύνονται…προκλητικά οι μαθήτριες.

Γεροβασίλη στο OPEN: «Θα είναι καταστροφικό να εκλεγεί ο Κασσελάκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει»

Η βουλεύτρια μίλησε για τις υποψηφιότητες των Σωκράτη Φάμελλου και Παύλου Πολάκη ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο κόμμα

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Αποκόλληση μεγάλου μέρους του πλοίου λόγω κακοκαιρίας

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Αποκόλληση μεγάλου μέρους του πλοίου λόγω κακοκαιρίας

Προκαλεί ζάλη η πρόβλεψη για το που θα φτασει η βενζίνη στη χώρα μας

Απειλή για το οικογενειακό πορτοφόλι

Συγκίνησε η Αναστασία Πλακιά: «Θα δώσουμε οξυγόνο σε εκείνους που τους το στέρησαν για πάντα» (VIDEO)

Το μήνυμα της Αναστασίας Πλακιά

Ο Βαγγέλης Αθανασίου ξανά στο τιμόνι του ΣΗΠΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Ιουνίου στον Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα…