Mια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση ορεινού αθλητισμού  ,  διεξήχθη για ένατη παρακαλώ  συνεχόμενη χρονιά στο γραφικό χωριό  των Ναμάτων του Δήμου Βοίου  την Κυριακή ( 7/8 )  το πρωί  . Πρόκειται για τον 9ο Ορεινό Αγώνα των Ναμάτων , έναν αγώνα που αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για τους «βόρειους» αθλητές μέσα στην καρδιά των αυγουστιάτικων διακοπών.

1Ο καιρός ήταν ευνοϊκός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ζέστης και με ένα ελαφρύ αεράκι στα ψηλότερα σημεία.

Για όσους δεν γνωρίζουν το υψομετρικό προφίλ του αγώνα, περιλαμβάνει πέντε χιλιόμετρα συνεχόμενης ανηφόρας για την κορυφή του Σινιάτσικου όρους στα 2. 111 μέτρα υψόμετρο και στη συνέχεια πέντε χιλιόμετρα σκληροτράχηλης κατηφόρας. Τα τελευταία εννέα χιλιόμετρα του αγώνα είναι χωματόδρομος με ελαφριές κλίσεις, όπου μόνο όποιος έχει περίσσεια ενέργειας μετά την δύσκολη ανάβαση και κατάβαση μπορεί να τρέξει άνετα. Αυτό είναι και ένα στοιχείο που κάνει τον αγώνα ελκυστικό καθώς ανεβάζει και τον βαθμό δυσκολίας, να καλείται ο αθλητής να τρέξει δυνατά για αρκετά χιλιόμετρα μετά την καταπόνηση της ανάβασης και κατάβασης!

Από τον 9ο Ορεινό Αγώνα των Ναμάτων δεν θα μπορούσε να λείψει το Καστοριανό στοιχείο το οποίο μάλιστα ήταν πολύ έντονο καθώς 7 αθλητές 5 άνδρες και δύο γυναίκες  συμμετείχαν και μάλιστα πετυχαίνοντας εξαιρετικές προσωπικές επιδόσεις.

Η Μαρία Αποστόλου  η νεαρή δρομέας από την Καστοριά δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον αγώνα 21 χιλιομέτρων στο Ζαγόρι  εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά τερματίζοντας στην 2η θέση στις γυναίκες.

Από την Καστοριά συμμετείχαν οι εξής: Ματίνα  Κατσιάπη, Ευθύμιος Ζιώγος, Κωνσταντίνος Πανάτσας, Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος, Ιωάννης Βλαχοδήμος, Παπαϊωάννου Παναγιώτης και ο Πλούταρχος Πουρλιάκας ο οποίος ήταν ο γηραιότερος σε ηλικία αθλητής από τους 108 συμμετέχοντες  , 79 ετών και  συμμετείχε για 6η φορά στον αγώνα!

Κλείνοντας, είμαστε σίγουροι πως και τον επόμενο Αύγουστο η κοινότητα των δρομέων θα επιστρέψει σ’ αυτή την όμορφη ορεινή γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας τόσο για το στοίχημα των ρεκόρ, όσο και για τις όμορφες εμπειρίες που προσφέρει το τρέξιμο στην κορυφογραμμή ενός τόσου μεγαλεπήβολου βουνού!89 7 6 4 3 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΕΠΣ Καστοριάς: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου σε όλες τις κατηγορίες

ΕΠΣ Καστοριάς: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου σε όλες τις κατηγορίες

Πινγκ-Πονγκ: Δυο νίκες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

Πινγκ-Πονγκ: Δυο νίκες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

Ρίο 2016: Χρυσό μετάλλιο στα προβλήματα

Table of Contents Hide Υγειονομική βόμβα στα νερά του ΡίοΚατέρρευσε εξέδρα στο…

Ένας 73χρονος έκλεψε την παράσταση στα Βίκος Street Relays της Κοζάνης

Ένας 73χρονος έκλεψε την παράσταση στα Βίκος Street Relays της Κοζάνης

Συμμετοχή του ΣΟΔΚ στο 32ο πανελλήνιο κύπελλο αγωνιστικής αναρρίχησης στον Αλμυρό Βόλου

Ο ΣΟΔΚ στο 32ο πανελλήνιο κύπελλο αγωνιστικής αναρρίχησης

Τα βιντεομηνύματα Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών στη διαδικτυακή καμπάνια του «Ζήσε Αθλητικά» ενάντια στον κοροναϊό

Τα βιντεομηνύματα Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών στη διαδικτυακή καμπάνια του «Ζήσε Αθλητικά» ενάντια…

Πρώτος ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου Καστοριάς στον πίνακα μεταλλίων!

7 χρυσά, 6 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια και 2 μετάλλια στην κατηγορία των junior.

Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς 24-25/2/2018

Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς 24-25/2/2018

Ο Άλεξ Ρόκα με 76% παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης!

Το μεγαλείο της ψυχής: Ο Άλεξ Ρόκα με 76% παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης!