Διήμερο αφιέρωμα στον  Καστοριανό ποιητή Αθανάσιο Χριστόπουλο  από τον Όμιλο «Μύησις»

Ένα διήμερο εκδηλώσεων από τον Όμιλο «Μύησις» με αφιέρωμα στον ποιητή μας με το EXTRO-CULT «Ενίσχυση της Εξωστρέφειας στον Πολιτισμό, τον Λαογραφικό και Γαστρονομικό Τουρισμό», του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”.

«Ο ποιητής εις την Πόλιν», Αθανάσιος Χριστόπουλος

Μελοποιημένα για πρώτη φορά θα ακουστούν ποιήματα του Αθανάσιου Χριστόπουλου σε βυζαντινή μουσική από τον Χιώτη μουσικό και ιεροδιάκονο του Πατριαρχείου Αντιοχείας Νικηφόρο Καντουνιάρη. Ο Καστοριανός ποιητής, που έγραφε παίζοντας ταμπουρά, συναντήθηκε με τον μουσικό στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 19ου αιώνα, στην αυλή του Αλέξανδρου Μουρούζη, και σχεδόν από κοινού μελοποίησαν ποιήματά του που ο Νικηφόρος Καντουνιάρης συμπεριέλαβε στη συλλογή του «Μελπομένη» που φυλάχθηκε μέχρι να ανακαλυφθεί σε Μονές του Αγίου Όρους.

Την Κυριακή, 14 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία της Παναγίας Κουμπελίδικης ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Μύησις» θα ταξιδέψει το κοινό στον ελληνικό πολιτισμό της Κωνσταντινούπολης της εποχής εκείνης, μέσα από τα ποιήματα του Αθανάσιου Χριστόπουλου που θα εκτελεστούν από τον ερευνητικό – καλλιτεχνικό οργανισμό «Εν Χορδαίς». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Πόλης από την χορευτική ομάδα του Ομίλου.

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί μια πλούσια πολιτιστική ανταλλαγή ανάμεσα στους εταίρους του προγράμματος EXTRO-CULT μέσα από παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Τοπική Παράδοση». Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι το Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης ως επικεφαλής εταίρος, το Θέατρο τση Ζάκυνθος Επαγγελματική Σκηνή, ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, και από την πλευρά της Αλβανίας ο Δήμος Bashkia Pogradec και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων.

 

You May Also Like

Ο Σ.Ο.Δ.Κ. στο ιστορικό Τσάρνο-κορυφή Άγιος Αλέξανδρος 1688υψ.

Ο Σ.Ο.Δ.Κ. στο ιστορικό Τσάρνο-κορυφή Άγιος Αλέξανδρος 1688υψ.(φωτογραφίες)

Επισκευή και συντήρηση δρόμου από Τ.Κ. Δαφνερού έως όρια Ν.Γρεβενών

  Επισκευή και συντήρηση δρόμου από Τ.Κ. Δαφνερού έως όρια Ν.Γρεβενών

Πιθανή διακοπή υδροδότησης στην πόλη του Άργους Ορεστικού αύριο Τετάρτη

Πιθανή διακοπή υδροδότησης στην πόλη του Άργους Ορεστικού αύριο Τετάρτη

Το πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας ΤΕΦΑΑ 2020 – εξεταστικού κέντρου Κοζάνης

Το πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας ΤΕΦΑΑ 2020 – εξεταστικού κέντρου…

Ευχαριστήριο του Συλλόγου “Μαζί Σου”

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών…

Η υποψήφια Δήμαρχος Καστοριάς Κατερίνα Σπύρου παρουσιάζει το όραμα του Συνδυασμού της

Η υποψήφια Δήμαρχος Καστοριάς Κατερίνα Σπύρου παρουσιάζει το όραμα του Συνδυασμού της

Με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά κεράσματα, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ομονοίας!

Παρά τη βροχή, η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμύρισε την Καστοριά και η γιορτινή ατμόσφαιρα μάγεψε μικρούς και μεγάλους!