Πολιτική Προστασία Δήμου Καστοριάς: έκκληση για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καστοριάς καλεί, εκ νέου τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων και βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών, οικοδομικών υλικών, ξυλείας, κλπ. που βρίσκονται μέσα σε αυτά, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς και να προστατευτεί το περιβάλλον. Ταυτόχρονα ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες που ανταποκρίθηκαν. https://www.kastoria.gov.gr/anakoinosi-proeidopoiisi-gia-apopsiloseis-kai-katharismous-oikopedon-pros-apofygi-proklisis-pyrkagias/

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ισχύουν (από 1ης Μαΐου έως 31ης Οκτωβρίου) και εφαρμόζονται κυρώσεις και πρόστιμα, σύμφωνα με τις σχετικές Διατάξεις και Νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ και στην περιοχή μας τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών. https://www.kastoria.gov.gr/gnostopoiisi-ektakton-metron-gia-tin-antimetopisi-tou-kindynou-pyrkagion/

Ο Δήμος Καστοριάς, βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα, με αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων Αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, με συνεχείς δράσεις καθαριότητας, καθαρισμού δεκάδων κοινόχρηστων δημοτικών χώρων και πρόγραμμα επιτήρησης, συνεργαζόμενος άριστα με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές, αλλά και οι προγνώσεις για νέο κύμα καύσωνα τις επόμενες μέρες καθιστούν την αυξημένη προσοχή όλων.

You May Also Like

H Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς «για τα δημοσιεύματα που συνοδεύουν τα θυρανοίξια της Παναγίας της Γράμμουστας»

Τα θυρανοίξια του ναού της Παναγίας της Γράμμουστας, συνοδεύτηκαν από ανεπίτρεπτες ανακοινώσεις,…

Επιχείρηση «σκούπα» από τον Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς , εντείνει τις προσπάθειες απελευθέρωσης δημόσιου χώρου. Πλέον, αρχίζει…

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου για την Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου για την Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Smixi Forest Festival: Δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς τον χώρο του Φεστιβάλ

Smixi Forest Festival: Δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς τον χώρο του…

Στην Επίδαυρο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

”Την τελευταία ημέρα της εκδρομής μας,ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου μάγεψε την ψυχή μας με το κάλος και την επιβλητικότητα του..”

Ποιο ήταν το fast food των Βυζαντινών και τι έπιναν για να ξεδιψάσουν; Ποιο ήταν το πιτεράτο ψωμί και πως υπολόγιζαν τις μερίδες στις ταβέρνες. Οι αρχές τιμωρούσαν τους παραβάτες με κούρεμα και μαστίγωμα

Ποιο ήταν το fast food των Βυζαντινών και τι έπιναν για να…

Συλλυπητήρια της ομάδας της Καστοριάς για την απώλεια του Γιώργου Χαλκίδη

Του ιστορικού προέδρου που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, το 1980

Το 1o Νηπιαγωγείο Καστοριάς συμμετέχει σε ένα eTwinning Ευρωπαϊκό Έργο με τίτλο «Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά»

Το 1o Νηπιαγωγείο Καστοριάς  συμμετέχει σε ένα eTwinning Ευρωπαϊκό  Έργο με τίτλο…

Δεκάδες παιδιά περπάτησαν τον Δρόμο του Αι Βασίλη στην Καστοριά!  (Φωτογραφίες/video)

Δεκάδες παιδιά περπάτησαν τον Δρόμο του Αι Βασίλη στην Καστοριά!  (Φωτογραφίες/video)