Με μια νέα ανησυχητική έξαρση της Covid-19 βρίσκεται αντιμέτωπη η Γερμανία

Με μια νέα ανησυχητική έξαρση της Covid-19 βρίσκεται αντιμέτωπη η Γερμανία, όπου τόσο οι ειδικοί στον τομέα της Υγείας όσο και η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ χτυπούν το «καμπανάκι» του κινδύνου.

«Συμπολίτες μου, ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων από κορωνοϊό είναι τώρα υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εντός της πανδημίας. Ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ λόγω Covid, σημειώνει επίσης απότομη αύξηση. Και δυστυχώς, θρηνούμε και πάλι πολλούς θανάτους μέρα με τη μέρα», δήλωσε η Μέρκελ.

Τα επίπεδα εμβολιασμού στη Γερμανία είναι χαμηλά συγκριτικά με άλλες χώρες. Μόλις λίγο παραπάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ η πλειοψηφία των ασθενών Covid στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν αρκετές κλίνες ΜΕΘ.

 

«Είμαστε απίστευτα απογοητευμένοι επειδή στο τέλος, θα πρέπει να υποστούμε εδώ όλα εκείνα που δεν λειτουργούν στην κοινωνία μας σαν σύνολο, και πρέπει να φροντίσουμε τους αρρώστους που έρχονται σε εμάς, οι οποίοι πάσχουν από κάποιο νόσημα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους, επειδή χρειάζονται βοήθεια», εξηγεί ο Νίκλας Σνάιντερ, γιατρός σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία αν ήταν αρνητές της Covid, πολέμιοι των εμβολίων ή πλήρως εμβολιασμένοι. Αλλά αυτή τη στιγμή, εδώ έχουμε μόνο ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν», τονίζει.

Η Γερμανία έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από το τέταρτο κύμα της πανδημίας και καθώς ο αριθμός των μολύνσεων έχει ανέβει σε επίπεδο – ρεκόρ, εντείνονται και οι εκκλήσεις για εμβολιασμό.

«Σας ικετεύω, σπεύστε και εσείς (να εμβολιαστείτε) και προσπαθήστε να πείσετε συγγενείς και φίλους. Εάν σταθούμε ενωμένοι, αν θυμηθούμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και να νοιαζόμαστε για τους άλλους, μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας να αποφύγει πολλές δυσκολίες αυτό τον χειμώνα», είπε η Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της κυβέρνησης «Φανάρι» καταλήγουν σε συμφωνία για αυστηροποίηση των μέτρων που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους. 

Το σχέδιο των τριών έρχεται μία ημέρα μετά την επιβολή ανάλογου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Αυστρίας και ενώ ο αριθμός των ανεμβολίαστων πολιτών της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, κινούμενος περί το 30%, ποσοστό ανάλογο εκείνου που καταγράφεται σε Ελβετία και Αυστρία.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

 

You May Also Like

Γερμανικός Τύπος: Η Τουρκία συμπεριφέρεται όπως ο μπράβος στα μπαρ

Γερμανικός Τύπος: Η Τουρκία συμπεριφέρεται όπως ο μπράβος στα μπαρ

Κατώτατος μισθός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις έως και 195 ευρώ τον μήνα

Κατώτατος μισθός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις έως και 195 ευρώ τον…

Οι αστρονόμοι προσπαθούν να προστατεύουν τον νυχτερινό ουρανό – Από τι, όμως;

Οι αστρονόμοι επιχειρούν να πείσουν τα Ηνωμένα Έθνη να υποστηρίξουν ένα πρωτόκολλο που θα αποτρέπει την αλλοίωση, από τους δορυφόρους

Bloomberg: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συμφώνησαν σε πλαφόν για την τιμή του ρωσικού αργού

Οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους έχουν συμφωνήσει στον καθορισμό πλαφόν στην…

«Κολοσσός» στην ηλεκτροκίνηση δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αμάξι

«Κολοσσός» στην ηλεκτροκίνηση δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αμάξι

Κρήτη: Ο πιλότος επέλεξε να σηκώσει ξανά το αεροσκάφος για να μην τον σκοτώσει.

«Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό» δικαιολογήθηκε ο ίδιος λίγο μετά, προκαλώντας την έκπληξη των επιβατών.

Σε στάση εργασίας θα προβεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

Σε στάση εργασίας θα προβεί ο Σύλλογος Εργαζομένων  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –…

Κίνα: Θυελλώδεις άνεμοι έσπασαν παράθυρα και παρέσυραν ανθρώπους στο κενό – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε περιοχές της Κίνας είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι.