Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προσβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι ο τέταρτος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως με περίπου 660.000 νέα περιστατικά και περίπου 350.000 θανάτους το 2022. Το 99,8% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από επίμονες λοιμώξεις υψηλού κινδύνου από τον ιό HPV. Ωστόσο, μπορεί να προληφθεί με εμβόλια και να θεραπευτεί όταν εντοπιστεί έγκαιρα.

Τώρα, η Daye, μια βρετανική νεοσύστατη επιχείρηση, ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό ταμπόν που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό HPV. Το νέο διαγνωστικό ταμπόν HPV θα επιτρέπει στους ανθρώπους να συλλέγουν δείγμα από την άνεση του σπιτιού τους και στη συνέχεια να το στέλνουν στο εργαστήριο. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρέχει εξατομικευμένη μετεγχειρητική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων θεραπειών και διαβουλεύσεων με ειδικούς σε θέματα γυναικολογικής υγείας.

Δεκάδες χώρες έχουν θέσει ως στόχο την εξάλειψη της ασθένειας μέχρι το 2040.

«Η εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέχρι το 2040 απαιτεί μια συνδυασμένη προσέγγιση εμβολιασμού, ελέγχου και εξέτασης και ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερες γυναίκες και άτομα που έχουν οριστεί γυναίκες κατά τη γέννηση, να εξετάζονται προληπτικά για HPV» δήλωσε η Βαλεντίνα Μιλάνοβα, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Daye.

«Χρησιμοποιώντας το οικείο ταμπόν, αυτό το κιτ εξέτασης HPV είναι εξαιρετικά εύκολο και άνετο στη χρήση και ελπίζουμε ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να αναλάβουν τον έλεγχο της μακροπρόθεσμης υγείας και της γονιμότητάς τους» πρόσθεσε.

Υπάρχουν περισσότερα από 200 στελέχη του HPV, αλλά περίπου 40 προσβάλλουν τον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα και 14 από αυτά είναι γνωστά ως υψηλού κινδύνου επειδή συνδέονται με ορισμένους καρκίνους. Συχνά, οι λοιμώξεις από τον HPV δεν εμφανίζουν συμπτώματα, που σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί μεταδίδουν τον ιό εν αγνοία τους. Ωστόσο, μερικές φορές ο ιός μπορεί να προκαλέσει ανώδυνες αναπτύξεις ή εξογκώματα γύρω από τον κόλπο, το πέος ή τον πρωκτό (κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων).

ΠΗΓΗ: Huffington Post

You May Also Like

Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: Θα αυξηθούν οι τιμές τροφίμων αν συνεχιστούν οι κυρώσεις στη Ρωσία

Με αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, απειλεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε περίπτωση…

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ μετά από σύντομη «μάχη» με τον καρκίνο

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ μετά από σύντομη «μάχη» με τον καρκίνο

Ζαλάδα μετά το φαγητό: Γιατί συμβαίνει; Τι να κάνετε εκείνη τη στιγμή

Ζαλάδα μετά το φαγητό: Γιατί συμβαίνει; Τι να κάνετε εκείνη τη στιγμή

Γιατί θα χτυπήσουν οι καμπάνες πένθιμα σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου

Γιατί θα χτυπήσουν οι καμπάνες πένθιμα σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου

Έρχεται το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό. Πότε ξεκινάει το Car Wallet;

Μια μεγάλη αλλαγή θα έχουμε το 2022 στις άδεις οδήγησης, αφού όποιος…

Δεν κόβεις απόδειξη; Πρόστιμο 500 ευρώ – Έρχονται κυρώσεις «φωτιά»

Μια γενναία απόφαση παίρνει το υπουργείο Οικονομικών παραδεχόμενη το λάθος του και…

Οριστικό: Ερχονται πρόστιμα εως και 1000 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προχωράει σε μια σημαντική μεταρρύθμιση με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ανασφάλιστων οχημάτων και των οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας.

Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

  Αυξήσεις για τα εισοδήματα εργαζομένων, συνταξιούχων αλλά και ανέργων που παίρνουν…

Φοιτητικό επίδομα: Παράταση για τις αιτήσεις στο stegastiko.minedu.gov.gr

Φοιτητικό επίδομα: Παράταση για τις αιτήσεις στο stegastiko.minedu.gov.gr