Τα πρώτα «ΑΤΜ» γάλακτος αναμένεται να εμφανιστούν το επόμενο διάστημα και στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των παραγωγών γάλακτος της Κοζάνης και της Φλώρινας, οι οποίοι θα τοποθετήσουν τους Αυτόματους Πωλητές Γάλακτος σε πρώτη φάση στις πόλεις της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Σερβίων, της Φλώρινας και του Αμυνταίου, προκειμένου να βγουν από το αδιέξοδο που τους έχει οδηγήσει η πολιτική των γαλακτοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νεοσύστατου συνεταιρισμού παραγωγών γάλακτος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Βασίλη Βασιλειάδη ήδη έχει γίνει η παραγγελία των δύο πρώτων Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος, ενώ αναμένεται γίνει και η παραγγελία άλλων οκτώ, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις της περιοχής.

Το πρόβλημα των παραγωγών γάλακτος με τις γαλακτοβιομηχανίες συζητήθηκε και στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα ( 6/6 ) , με ερώτησή του βουλευτή και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο και από τη πλευρά της Περιφέρειας ώστε να βοηθηθούν οι κτηνοτρόφοι. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης επισήμανε ότι ήδη η περιφερειακή αρχή έχει κινηθεί όλο αυτό το διάστημα, που προέκυψε το ζήτημα με τις γαλακτοβιομηχανίες, σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους ώστε να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις, όπως η καθετοποίηση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστοριάς “Το Απόζαρι”

Ο σύλλογος καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Καστοριά – «Προκλήσεις και Διλήμματα στα Μεταβολικά Νοσήματα και την Εσωτερική Παθολογία»

«Προκλήσεις και Διλήμματα στα Μεταβολικά Νοσήματα και την Εσωτερική Παθολογία», είναι το…

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη η Όπερα “Ο Μαγικός Αυλός” στην Καστοριά

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη η Όπερα “Ο Μαγικός Αυλός”…

Διαμαρτυρία για την τηλεθέρμανση έξω από το Κοβεντάρειο – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Κοζάνη: “Ούτε ευρώ αύξηση στην τηλεθέρμανση – Θέρμανση φθηνή για όλο τον λαό”

Συνάντηση του Βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια με  νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο Κεραμά Θεόδωρο

Συνάντηση του Βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια με  νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής…

Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα για 550 ανέργους στη Δυτική Μακεδονία

Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα για 550 ανέργους στη Δυτική Μακεδονία