Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινούν τα σχολεία εφέτος στη Δυτική Μακεδονία, αφού τα κενά είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές και ο προγραμματισμός κάνει λόγο για κάλυψη σε όλες τις ειδικότητες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στον “Π.Λ.” ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δηλαδή γυμνάσια και λύκεια), όπως τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής, εντοπίζονται περί τα είκοσι (20) κενά σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων τα επτά (7) αφορούν την ειδικότητα των μαθηματικών (τα τέσσερα (4) εκ αυτών είναι σε σχολεία της Κοζάνης). Επίσης, περί τα τέσσερα (4) κενά υπάρχουν σε ειδικότητες φυσικών – βιολόγων.
Επίσης, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εφέτος υπάρχει μια σημαντική αύξηση των τμημάτων ένταξης στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, όπως τονίζει ο περιφερειακός διευθυντής.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τώρα, δηλαδή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, ελλείψεις παρουσιάζουν οι ειδικότητες των θεατρολόγων, καλλιτεχνικών και μουσικών (σ.σ. πρόκειται για τις ειδικότητες που διαμαρτύρονταν και στην Κοζάνη με το πέρας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, λέγοντας πως οι εν λόγω καθηγητές θα  μείνουν άνεργοι), με τον κ. Κωνσταντόπουλο να λέει πως θα καλυφθούν με αναπληρωτές. Σημείωσε , ωστόσο, ότι στην πρωτοβάθμια δεν θα προσληφθεί μεγάλος αριθμός αναπληρωτών σε σχέση με πέρυσι.
Στα “πολύπαθα” ειδικά και μουσικά σχολεία της περιοχής, ο κ. Κωνσταντόπουλος διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου παιδείας, μέχρι 30/9 θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά. Μάλιστα για την ειδική αγωγή, ξεκαθάρισε πως για πρώτη φορά γίνονται τόσο έγκαιρα προσλήψεις, σημειώνοντας ότι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν υπηρεσία. Έδωσε, μάλιστα και κάποια πανελλαδικά στοιχεία, αφού από Δευτέρα με το “πρώτο κουδούνι” περί τους 1.261 εκπαιδευτικούς θα αναλάβουν τα τμήματα ένταξης, καθώς επίσης 2.360 δάσκαλοι και 1.335 νηπιαγωγοί.
“Στη Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε καμία κενή θέση σε δασκάλους και νηπιαγωγούς”, ξεκαθαρίζει ο ίδιος, λέγοντας πως σε ό,τι αφορά τα ειδικά σχολεία, θα υπάρξει και δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.
“Γυρίσαμε στην κανονικότητα”, σχολίασε σχετικά, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να αποτελεί πρωτόγνωρη είδηση αλλά γεγονός, το ότι τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά , με καθηγητές και δασκάλους, στα σχολεία.

Απεργία με το πρώτο κουδούνι προκήρυξαν οι δάσκαλοι
«Θερμά» φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων. Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

 

Πηγή:  prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη στο Ecomobility του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι δείγμα πολιτισμού!

Σύλληψη δυο ατόμων στα Γρεβενά για κατοχή αδασμολόγητου καπνού

Το Σάββατο (09-07-2016) το μεσημέρι στα Γρεβενά, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης…

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 03-10-2016 έως 09-10-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 03 Οκτωβρίου έως 09 Οκτωβρίου)…

Δύο προγραμματικές συμβάσεις συνυπέγραψαν Γ. Κασαπίδης και Λ. Μαλούτας

Προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας…

Νέο μέλος στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) η Κάλι Κυριακίδου, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Σύμβουλος Καστοριάς

Νέο μέλος στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) η Κάλι Κυριακίδου, Αντιπεριφερειάρχης…

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ψηφιακή έκθεση “The Delifair by EXPOTROF”

    Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ψηφιακή έκθεση “The Delifair…

Σιάτιστα: Βρέθηκε νεκρός άνδρας στο σπίτι του – Φέρεται να είχε πεθάνει εδώ και μέρες

Νεκρός βρέθηκε άντρας περίπου 65 χρονών στο σπίτι του στη Σιάτιστα.

Υπογράφτηκε η απόφαση συνέχισης των εργασιών στο Φράγμα του Νεστορίου

Υπογράφτηκε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, η απόφαση συνέχισης  της «Κατασκευής του…

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Καστοριάς για τις επερχόμενες σχολικές μεταβολές

  «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή»  Β. Ουγκώ