To Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η  Εφορεία  Αρχαιοτήτων Καστοριάς με αφορμή την ολοκλήρωση  των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013,  σας προσκαλούν στα εγκαίνιά του  που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή  30 Ιουνίου 2017 και  ώρα 7.30 μ.μ.

Το Αρχοντικό Τσιατσιαπά στη βόρεια παραλία της πόλης, εξαιρετικό δείγμα αστικής οικίας των μέσων του 18ου αιώνα και τεκμήριο της ιστορίας και του πολιτισμού της Καστοριάς, θα αποδοθεί στο κοινό ως  επισκέψιμο μνημείο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλούσιο παρελθόν του,  να θαυμάσουν τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και τις ξύλινες διακοσμήσεις του  και να ταψιδέψουν στην εποχή των πρώτων ιδιοκτητών του.
Μέσα σε αυτήν την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που αποπνέει το Αρχοντικό την περίοδο της οικονομικής ευημερίας της πόλης, θα ακολουθήσει πάρτυ στην αυλή του με χορούς από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου οι καστοριανοί ταξίδευαν στο πλαίσιο των εμπορικών τους δραστηριοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Πολιτιστικές & Αθλητικές Εκδηλώσεις Ιουλίου 2022 που στηρίζει ενεργά η Π.Ε. Καστοριάς.

Πολιτιστικές & Αθλητικές  Εκδηλώσεις Ιουλίου 2022 που στηρίζει ενεργά η Π.Ε. Καστοριάς.

Παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Άργος Ορεστικό

Παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Άργος…

Πρώτη νίκη για την ομάδα της Καστοριάς στο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής 2023-2024! (Βίντεο)

Αναμετρήθηκε με την  Π. Ο. ΦΗΚΗΣ στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς

Μόλυνση ωκεανών: Oι χώρες που έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά

Table of Contents Hide Μόλυνση ωκεανών: Oι χώρες που έχουν προκαλέσει τη…

ΑΣΕΠ: Έρχονται τρεις προκηρύξεις για 1.204 μόνιμες θέσεις το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου

ΑΣΕΠ: Έρχονται τρεις προκηρύξεις για 1.204 μόνιμες θέσεις το δίμηνο Μαρτίου –…

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

  Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Μία ακόμη απ’ ευθείας παρουσίαση της Καστοριάς στην ΕΡΤ

  Μία ακόμη απ’ ευθείας παρουσίαση της Καστοριάς στην ΕΡΤ