Εγκαινιάστηκε η νέα γεφυροπλάστιγγα του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Δρομολογείται η κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών και σύγχρονου αρδρευτικού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Την υπερσύγχρονη γεφυροπλάστιγγα του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 παρουσία πολιτικών και τοπικών αρχών.

Πρόκειται για ένα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π.) Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016, που θα εξυπηρετεί τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής στην ζύγιση των φορτίων τους.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη η δρομολόγηση δύο σημαντικών έργων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου, με οικονομικά οφέλη για την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Με το ποσό των 5.000.000 ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 την κατασκευή σύγχρονου αρδρευτικού συστήματος και μέσω του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης θα διατεθεί το ποσό του 1.500.000 ευρώ για την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών σταθμών, που θα αποφέρουν περίπου 700.000 ευρώ έσοδα το χρόνο στον ΤΟΕΒ. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και της διαδικασίας αδειοδότησης των υδροηλεκτρικών σταθμών, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια θα παραχωρήσει τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς στον ΤΟΕΒ για χρήση, ώστε να γίνονται πιο γρήγορα και εύκολα όλες οι διαδικασίες προς όφελος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

 

11

You May Also Like

Το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ντολτσό»

Το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ντολτσό»

Επιστολές του Δημάρχου Καστοριάς προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των αγροτών

Επιστολές του Δημάρχου Καστοριάς προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ…

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης

Συνάντηση  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης

Δράσεις του Δήμου Πρεσπών για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Ο Δήμος Πρεσπών προτίθεται να συνδράμει και σε στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αδυνατούν.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος…

Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και η προώθηση των εναλλακτικών αθλητικών δράσεων

Κολυμβητική συνάντηση «ΛΙΜΝΗ ΒΡΑΧΟΥ»

Μαρία Αντωνίου: επίσκεψη στα γραφεία της UNICEF

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της UNICEF

Κοζάνη: Λουλούδια και κεριά στη μνήμη του 28χρονου στη στροφή του Αεροδρομίου

“Παγίδα θανάτου” για τους οδηγούς – Τι λένε οι πολίτες