Αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, αίσθημα ενότητας. Με βάση τα παραπάνω η εθελοντική ομάδα «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) από το Ηράκλειο Κρήτης ανακαίνισαν δωμάτιο πολύτεκνης οικογένειας.

Συγκεκριμένα, μεταμόρφωσαν ριζικά το παιδικό δωμάτιο τριών παιδιών. Πολύτιμη βοήθεια οι μάστορες που εργάστηκαν με τους εθελοντές. Δίδαξαν την αξία της αλληλεγγύης με σκοπό να βρουν και άλλους μιμητές.

Όπως σημείωσαν οι «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι»: “Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και υπερήφανοι ως ομάδα, που καταφέραμε να αλλάξουμε την ζωή μίας πολύτεκνης οικογένειας προς το καλύτερο. Είμαστε διπλά χαρούμενοι που τα τρία ανήλικα παιδιά που μένουν στο σπίτι έχουν πλέον ένα δωμάτιο ιδανικό για να κάνουν όνειρα και να γίνει το νέο αυτό δωμάτιο τους, κυψέλη γνώσης και δημιουργίας”.

Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα “αλληλεγγύη” καθώς χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 5 μήνες ώστε να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μάστορες και εργάτες διαφορετικών ειδικοτήτων συμμετείχαν στην παρέμβαση. “Ήταν μάλιστα πρώτη φορά που χρειάστηκε να παρέμβουμε και να κάνουμε επιπλέον βελτιώσεις μέσα στο σπίτι και να δημιουργήσουμε ξεχωριστό χώρο μέσα στο σπίτι για τους γονείς. Το ένα παιδί κοιμόταν στο σαλόνι, το άλλο παιδί σε μικρό αποθηκάκι και το τρίτο μαζί με τους γονείς. Ευχαριστούμε θερμά κάθε πολίτη που μας εμπιστεύτηκε μέσω της στήριξης που μας δίνει από τους κουμπαράδες. Όλες τις εταιρείες που συνέβαλαν με κάθε τρόπο”.

Αλληλεγγύη και από τους Έλληνες του εξωτερικού

 

Στο εγχείρημα συνέβαλαν ομογενείς και φιλέλληνες της Στουτγάρδης και ο οργανισμός Kretahilfe e.V. Εμπιστεύτηκαν το όνειρο των εθελοντών και έκαναν δωρεά ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να ολοκληρωθεί το δωμάτιο.

“Εμείς ως ΑΤΑΧΤΟΙ δώσαμε στην οικογένεια το χέρι να σηκωθεί και να δει την ζωή πιο αισιόδοξα. Ο Θεός μας έδωσε δυο χέρια ένα για να βοηθάμε τον εαυτό μας και ένα για να βοηθάμε τους άλλους. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους δωρητές”, σημειώνουν οι εθελοντές.

Οι ΑΤΑΧΤΟΙ της αλληλεγγύης

bsp;Το Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013. Σκοπός του Οργανισμού είναι να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες. Να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους.

Βασικοί στόχοι του σωματείου είναι η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  Οι ανακαινίσεις παιδικών δωματίων. Η φροντίδα του περιβάλλοντος.

Σκοπός της ομάδας είναι να προάγει την προσφορά και τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου. Απευθύνονται σε όλους εκείνους που έχουν τη διάθεση να βοηθούν εθελοντικά, για ένα καλύτερο αύριο. Τα τελευταία χρόνια στηρίζουν εκατοντάδες οικογένειες, προσφέροντάς τους, τρόφιμα, προσωπικά είδη υγιεινής και σχολικά στα παιδιά των οικογενειών αυτών. Όπως και σόμπες θέρμανσης.

Επενδύουν σε τομείς όπως η Μηδενική φτώχεια. Η Μηδενική πείνα. Η Ποιοτική στην εκπαίδευση. Η Προστασία Περιβάλλοντος. Η Ισότητα των φύλων και της διαφορετικότητας. Η Προστασία των ζώων. Η Ανακύκλωση.

Δρουν με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού. Ασχολούνται με τη βοήθεια κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οποιουδήποτε είδους δυσκολία. Τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία του κόσμου καθώς και με πολλά ακόμη κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Η ομάδα από το Δεκέμβριο του 2012 διοργανώνει εθελοντικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που έχουν μεγάλη απήχηση σε όλο το κόσμο του Ηρακλείου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει την προσπάθειες εκατοντάδες πολίτες και έχουν στηρίξει το έργο τους δεκάδες πολίτες ως Εθελοντές. Αξιοσημείωτο πάνω από 240 Εθελοντές έχουν βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια .

Η αλληλεγγύη άλλαξε την καθημερινότητα σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Έβαλαν το λιθαράκι οι ΑΤΑΧΤΟΙ.

ΠΗΓΗ:https://www.newsitamea.gr/

You May Also Like

Ποια είναι η εθελόντρια που συγκίνησε τους πάντες τραγουδώντας στην τραυματισμένη φάλαινα

Αποθέωση και συγκίνηση για την εθελόντρια Τάνια Δράκου που τραγουδούσε στη φάλαινα…

Μαύρες προβλέψεις. Η Ελλάδα γερνάει, τα σχολεία κλείνουν. Σε 8 χρόνια θα είναι κατά 12% λιγότεροι οι μαθητές

Μαύρες προβλέψεις. Η Ελλάδα γερνάει, τα σχολεία κλείνουν. Σε 8 χρόνια θα…

Οι Διασώστες, οι Νοσηλευτές, οι Iατροί και όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ σας εύχονται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

Οι Διασώστες, οι Νοσηλευτές, οι Iατροί και όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ…

Σαρακοστή για… γερά πορτοφόλια: «Φωτιά» η τιμή της λαγάνας και του χαλβά

«Μάχη» στα νοικοκυριά για το τι θα μπει τελικά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Γιαννάκος: Απολύονται από τα νοσοκομεία 6.000 συμβασιούχοι και επιστρέφουν οι εργολάβοι

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η επέλαση των εργολάβων ξεκινάει από το νοσοκομείο της Κοζάνης

Μπορώ να αγοράσω αγροτικό αυτοκίνητο ως ιδιώτης; Τι λέει ο νόμος

Ποιος μπορεί να αποκτήσει ένα αγροτικό;

Το tik tok αποθεώνει τη φέτα και μαζί τις πωλήσεις της

Το tik tok αποθεώνει τη φέτα και μαζί τις πωλήσεις της

Κοπάδια αγριογούρουνων ψάχνουν τροφή μέσα στα σπίτια

Κοπάδια αγριογούρουνων ψάχνουν τροφή μέσα στα σπίτια

Η Αγια Σοφιά χωρίς μιναρέδες σε ελληνικό χαρτονόμισμα του 1923

Η Αγια Σοφιά χωρίς μιναρέδες σε ελληνικό χαρτονόμισμα του 1923