Εκοιμήθη την  Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, ο συνταξιούχος κληρικός της Μητροπόλεως μας Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Κώττας.

Ο μακαριστός παπα-Σωτήρης, ένας ευλαβής και ακούραστος Ιερέας, γεννήθηκε στη Χρυσή Καστοριάς το 1931. Ήταν έγγαμος και απέκτησε 4 παιδιά. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Δωρόθεο τον Ιούνιο του 1970 και διορίστηκε στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πευκοφύτου, όπου διηκόνησε με ζήλο και πιστότητα μέχρι την ημέρα της κοιμήσεώς του.

Πρωτοπρεσβύτερος χειροθετήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον Αύγουστο του 2001, του οποίου έτρεφε την αγάπη και την εκτίμηση και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στο εκκλησίασμα κατά την επίσκεψή του στο Πευκόφυτο τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου, «ο παπα-Σωτήρης δεν στεναχώρησε και δεν επίκρανε ποτέ τον Επίσκοπό του».

Ο π. Σωτήριος συνταξιοδοτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001, όμως παρέμεινε στην ενεργό δράση και συνέχισε ακούραστα να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Να σημειώσουμε ότι κατά την πολυετή διακονία του στο Πευκόφυτο, έχτισε ο ίδιος τον Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τον οποίον περιποιούνταν καθημερινά και πάντοτε άναβε το καντήλι μπροστά στην εικόνα του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ἁγιασμός ὀχημάτων Ταξί – Ἁγιασμός κτιρίου Εἰδικοῦ Γυμνασίου-Λυκείου Καστοριᾶς

Ἁγιασμός ὀχημάτων Ταξί – Ἁγιασμός κτιρίου Εἰδικοῦ Γυμνασίου-Λυκείου Καστοριᾶς

24 εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή

  24 εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή

Ο Γρηγόρης Χάτσιος ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς (Βιογραφικό-Δηλώσεις)

Ο Γρηγόρης Χάτσιος ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς (Βιογραφικό-Δηλώσεις)

Ξεκίνησαν οι υποβολές αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο: «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία»

  Ξεκίνησαν οι υποβολές αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος…

Κάλεσμα της Ποδοσφαιρικής Οικογένειας της Καστοριάς στους φιλάθλους της ομάδας.

Την Κυριακή η ΚΑΣΤΟΡΙΑ, δίνει τον πρώτο από τους έξι κρίσιμους αγώνες στην έδρα της

Έτσι μόνο θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε νησιά και ενδοχώρα

Έτσι μόνο θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε νησιά και ενδοχώρα

“ΕΛΠΙΔΑ” – Αλέξανδρος Ακριτίδης: Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πλέον οριακές.

Η γη κάτω από το χωριό Αχλάδα σκάβεται και ο λιγνίτης μεταφέρεται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα όπου καίγεται.

Ευχαριστίες από την OΠΑΚ προς τον κύριο Φρέντυ για την βοήθεια και στήριξη του!!

Ευχαριστίες από την OΠΑΚ προς τον κύριο Φρέντυ για την βοήθεια και στήριξη του!!