Μεγάλες προοπτικές υπάρχουν για την ανάπτυξη της καλλιέργειας των οσπρίων στην Δυτική Μακεδονία, η οποία από τα 5.000 στρέμματα τα προηγούμενα  χρόνια, εκτινάχθηκε στα 45.000 στρέμματα αυτή την περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Φλώρινας Δημήτρης Μιχαηλίδης, «13.000 στρέμματα οσπρίων καλλιεργήθηκαν στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, 12.000 στρέμματα στην περιοχή της Καστοριάς, 11.000 στρέμματα στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης  και 9.000 στρέμματα στην περιοχή των Γρεβενών».

Οι παραγωγοί οδηγούνται στην καλλιέργεια οσπρίων, αντικαθιστώντας σε ένα βαθμό την καλλιέργεια σιτηρών και όπως υπογράμμισε ο κ. Μιχαηλίδης, «όσοι έχουν καταφέρει να έχουν αυξημένη παραγωγή οσπρίων πάνω από 100 κιλά το στρέμμα, με μέσο όρο 70 λεπτά το κιλό, μπορούν να καταστήσουν βιώσιμη την καλλιέργεια τους».

Με βάση το ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάπτυξη της καλλιέργειας των οσπρίων στην Δυτική Μακεδονία, ο Σύλλογος Γεωπόνων Φλώρινας διοργανώνει Εκδήλωση-Ημερίδα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Πηγή: ert.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Ξεφουσκώνει” η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία

10.000.000 ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων 6ου κύκλου Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα Κτίρια

  Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων 6ου κύκλου Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο…

Γιάννης Κορεντσίδης: Ένα βιβλίο θησαυρός προστέθηκε στη βιβλιοθήκη μου

«Η Καλλιτεχνική Σχολή της Καστοριάς κατά τον 14ο αιώνα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 15,1 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά – αποστραγγιστικά έργα. 11.750.000 στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 15,1 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά – αποστραγγιστικά έργα. 11.750.000…

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε στρατηγικά. Διατήρησε τις δυνάμεις του, ανέβασε σημαντικά τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές»

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε στρατηγικά. Διατήρησε τις δυνάμεις του,…

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η κοπή Βασιλόπιτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η κοπή Βασιλόπιτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

Το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που διαχρονικά εκδηλώνεται έμπρακτα από την Ελληνική Αστυνομία

Το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης…

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς για τον κίνδυνο πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς για τον κίνδυνο πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες