Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Ζαχάροβα εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δεδομένα παραβίασης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα

Σε υψηλούς τόνους και η νέα τοποθέτηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μετά τις απειλές που εξαπέλυσε προς τη Δύση. Στις νέες δηλώσεις της συνέδεσε και πάλι τη δράση των Ουκρανών με εκείνη των ναζί.  Ειδικότερα, η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε παραβίαση διεθνών συμβάσεων για τα βιολογικά όπλα αλλά και ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων από ακροδεξιές οργανώσεις.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δεδομένα παραβίασης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Παράλληλα, επέκρινε τη Δύση λέγοντας ότι προκαλεί με τη στάση της για την επισιτιστική κρίση ενώ άφησε αιχμές για εκπαίδευση παιδιών και εφήβων σε στρατόπεδο ακροδεξιών οργανώσεων στην Ουκρανία, ζητώντας άμεσα από τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η δράση των ναζί σε βάρος ανήλικων.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ενημέρωσε πως η Μόσχα ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του BTWC «σύμφωνα με τους οποίους τα κράτη μέρη πρέπει να συνεργαστούν για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τον στόχο της Σύμβασης και να συνεργαστούν για τη διεξαγωγή ερευνών για πιθανές παραβιάσεις».

Η Ζαχάροβα ανέφερε ακόμα πως η «ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατηγορώντας τη Ρωσία ότι προκαλεί την παγκόσμια επισιτιστική κρίση». Τόνισε, παράλληλα, ότι δεν πρέπει να δίνονται απαντήσεις «αυτές τις προκλήσεις της Δύσης, η οποία χρησιμοποιεί το πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας που η ίδια έχει δημιουργήσει για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς».

Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση παιδιών από από ακροδεξιές οργανωσεις, ανέφερε τα εξής: «οι δεξιές ριζοσπαστικές οργανώσεις στην Ουκρανία διέδωσαν τον εξτρεμισμό μεταξύ των ανηλίκων, μεταξύ άλλων, δημιουργώντας στρατόπεδα εκπαίδευσης για εφήβους».

«Καλούμε τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ να δώσουν προσοχή στις ενέργειες του Κιέβου που εμπλέκουν παιδιά σε εγκληματικές δραστηριότητες νεοναζί», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr

You May Also Like

Νέα στοιχεία για το σκανδιναβικό ψύχος – Έρχονται θερμοκρασίες -10 βαθμών!

Νέα στοιχεία για το σκανδιναβικό ψύχος – Έρχονται θερμοκρασίες -10 βαθμών!

Lamda Development: Αιφνιδιαστική ανατροπή των συμφωνηθέντων για το Ελληνικό

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της επένδυσης στο Ελληνικό κρούει…

Τι είναι η μυοκαρδίτιδα – Πώς λειτουργούν τα εμβόλια

Τι είναι η μυοκαρδίτιδα – Πώς λειτουργούν τα εμβόλια

Μ. Πόλυγγερ (ΛΣΑ): Αναστάτωση στον χώρο των λογιστών – φοροτεχνικών για τις ΜΥΦ

Μ. Πόλυγγερ (ΛΣΑ): Αναστάτωση στον χώρο των λογιστών – φοροτεχνικών για τις…

Τρικαλινός ο ψύχραιμος πιλότος που έπεσε με το F16 στην Ψαθούρα

Με αγωνία αλλά και λυτρωτική χαρά, οι συγγενείς στα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την είδηση ότι διασώθηκε

Γεραπετρίτης σε ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε έχω δει ούτε γνωρίζω τον Μένιο Φουρθιώτη

Γεραπετρίτης σε ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε έχω δει ούτε γνωρίζω τον Μένιο Φουρθιώτη

Δύο υπερπανσέληνοι που δεν θα ξαναεμφανιστούν για τουλάχιστον 14 χρόνια

Σπάνιο φαινόμενο τον Αύγουστο

Βασιλακόπουλος: Αν δεν εμβολιαστούμε, θα είμαστε ελεύθεροι υπό προϋποθέσεις

Το ζήτημα είναι να έχουμε μια διαχειρίσιμη αύξηση κρουσμάτων είπε ο κ.Βασιλακόπουλος

Κατεβάζει ρολά στο δημόσιο αύριο η Α.Δ.Ε.Δ. Υ.

 Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί  αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του 13ου…